Arslan Bulut Yeniçağ Gazetesi

Hatay'ı neden yakmak istediler?

Hatay'daki yangınlar başladığında, genç bir öğretmen, "Ağustos'ta açıklanan toplam 766 maden arama ihalesinde Hatay'dan 9 bölge vardı ve bunlar Antakya, İskenderun, Arsuz, Belen, Dörtyol, Hassa'daydı. Yerel medya...

12 Ekim 2020 | 3.612 okunma

Hatay'daki yangınlar başladığında, genç bir öğretmen, "Ağustos'ta açıklanan toplam 766 maden arama ihalesinde Hatay'dan 9 bölge vardı ve bunlar Antakya, İskenderun, Arsuz, Belen, Dörtyol, Hassa'daydı. Yerel medya üzerinden güçlü bir kamuoyu oluşturularak, İskenderun, Arsuz ve Belen'in bu listeden çıkarılması için güçlü bir kamuoyu oluşturulmuş ve Ankara'dan bu yönde söz alınmıştı ki kısa bir süre sonra tam da bu bölgelerde orman yangını başladı." diye bir mesaj geçti.

Sonra da yangınları PKK'nın bir kolu üstlendi. Yerel yöneticiler, "PKK, propaganda olsun diye yangınları üstlenmiş olabilir" diye açıklama yaptı.

Derken saçma bir tartışma başladı. Birileri, yangınların maden arama ihalesi açılan yerlerde çıkmasını gündeme getirenleri HDP/PKK destekçisi diye suçlamaya başladı. Halbuki yerel yöneticilerin tespiti de doğru olabilir... PKK yangınları kendisi çıkarmış veya propaganda için üstlenmiş de olabilir. Yapmadığı bir şey değil… PKK, bu bölgedeki madenlerde gözü olanlara taşeronluk yapıyor da olabilir veya bunların hiçbir doğru çıkmayabilir.

Yalnız, "PKK yakmıştır" diye Suriye'de bir yıl önce çekilmiş görüntüleri "İşte Hatay'daki yangınları çıkaranlar" diye yayınlayanların maksadı ne olabilir? PKK'yı göstererek, yangınlardaki asıl maksadın ne olduğunu örtmek mi?

***

Anadolu Ajansı, "Terör örgütü YPG/PKK, Hatay'daki orman yangınını propaganda çalışmasına dönüştürdü" diye bir haber yayınladı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma