Alican Değer Yeni Birlik Gazetesi

Stüdyo daireye neden karşıyız?

Yeni imar yönetmeliği yürürlüğe giriyor. Bir aydan biraz fazla bir zaman kaldı. Bu yönetmelikte benim en dikkatimi çeken detay stüdyo dairelerin artık yapılamayacak oluşu. Stüdyo daire lafı son 15 yılda...

30 Mayıs 2017 | 482 okunma

Yeni imar yönetmeliği yürürlüğe giriyor. Bir aydan biraz fazla bir zaman kaldı. Bu yönetmelikte benim en dikkatimi çeken detay stüdyo dairelerin artık yapılamayacak oluşu.

Stüdyo daire lafı son 15 yılda hayatımıza girdi. Odası olmayan anlamına geliyor. Yani ufacık. Bizden önce batı ülkelerinde başlamıştı. Büyük kentlerde arazi fiyatlarının aşırı pahalı olması, konut ihtiyacını karşılamak için böyle bir çözüme yöneltmişti. Daire küçüldükçe doğal olarak fiyatı düşüyordu. Ama matematiksel olarak değil tabii. 50 metre karelik daire 25’e inince fiyatı yarı yarıya olmuyordu. Ama olsun, yine de ucuzdu.

Ne olursa olsun bir daire sahibi olmak isteyen halkım, konut furyasında eğer parası yetmiyorsa bu ufacık dairelere yönelmişti. Maketten satılan yüzbince konutun içinde bu odasız dairelerin fazlalığı dikkati çekiyordu.

Bu tip daireler, yalnız yaşayanların, gençlerin ve bilemedin üst üste yaşamayı dert etmeyen çiftlerin tercihi haline geldi. Zaten kim parası olduğu halde daha büyük evde yaşamak istemez ki? Belli ki parası olmayanlar tercih ediyordu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma