Akif Beki Hürriyet Gazetesi

Uyanışlara vesile olası

DİYARBAKIR Dürümlü'deki katliamı alın. Etrafta dolanarak şüphe çeken kamyoncuyla dalaşıyor köylüler. Ve kovalamaca sonunda hunharca öldürülüyorlar. Öbür köyün girişine kadar...

18 Mayıs 2016 | 996 okunma


DİYARBAKIR Dürümlü'deki katliamı alın. Etrafta dolanarak şüphe çeken kamyoncuyla dalaşıyor köylüler. Ve kovalamaca sonunda hunharca öldürülüyorlar.
Öbür köyün girişine kadar sürüyor takip. Kamyondakiler, aracı terk edip bir tepeye çıkıyor, oradan da kamyonu yakalayan köylülerin üstüne ateş açıyor. Tarama, bomba yüklü kamyonun havaya uçmasıyla sonuçlanıyor.


Bu canice katliamla ilgili Kandil’in açıklaması şu; ‘Kamyon, yerel işbirlikçilerin açtığı ateş sonucu patladı’.


Oysa görgü tanıklarının anlatımlarıyla aydınlandı. Gariban köylüler, kamyonun PKK’ya ait olduğundan bile habersiz. Sürtüştükleri kamyoncunun terörist olduğunu bilmedikleri gibi, yükü hakkında da en ufak bir fikirleri yok. Bazıları kamyonun arkasında siper alırken paramparça oluyor.


Terör örgütü, masum köylüleri katlettiği yetmezmiş gibi, bir de ‘işbirlikçi’ diyerek katliamı haklılaştırıyor, ölmeyi hak ettiklerini ima ediyor.


Dahası, ‘yerel işbirlikçi’ dediği köylülerin ateşiyle kamyonun patladığını söyleyerek cinayeti de maktullerin üstüne yıkıyor. Ölmelerini, kurbanlarının suçuymuş gibi gösteriyor.


Bu soğukkanlı katil pişkinliği, uyanışlara vesile olsun diyelim.


***


Alın Can Dündar’la Erdem Gül davasını. 14. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.


Anayasa Mahkemesi’ne sitem ve çıkışmalarla dolu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sıra Demirtaş için yumuşamada 09 Mayıs 2024 | 41 Okunma Meğer kamu malına el uzatanlarmış hain 08 Mayıs 2024 | 854 Okunma Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 1.235 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.547 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.086 Okunma