Akif Beki Karar Gazetesi

SETA'ya söylüyorum ilgilisi alınsın

Güya uluslararası medyanın Türkiye 'uzantıları'nın ne kadar taraflı ve tek sesli olduğunu araştırıyorlar. BBC Tükçe'ye uzanıyor ama CNN Türk'e kadar uzanmıyor bu 'uzantı'lık.

09 Temmuz 2019 | 6.241 okunma

Amerikan şirketi FOX'u kapsıyor ama Katar'ın Türkiye'deki medya yatırımları dahil değil.

Sosyal ağ analizi diye; kim kimi Twitter'da takibe almış, ne paylaşmış tek tek seçiliyor. 'Kullanışlı' olanları alınıyor ama kurguyu bozan, amaca uymayan eleniyor.

'Uzantı' diye mimlenen mecralardaki gazetecilerin şeceresi çıkarılıyor ama yıllarca çalıştıkları gazete atlanırken kapısından geçtikleri TV'yi içeriyor kısaltılmış künyeleri, işe hangisi gelirse...

Sonra da tepkilere bozuluyor SETA, objektif ve akademik ciddiyetle yaklaştıklarını söylüyor.

Bu değilse nedir manipülasyon ve çarpıtma, nedir tek sesli kampanya ve borazanlık? At gözlüğü takmış gülünç ve cıvık fişleme böyle değilse nasıl yapılır?  Siyaseten 'istenmeyen' gazetecilere daha nasıl 'ajan' imajı giydirilir, algı operasyonu başka nasıl çekilir, eleştirel yazıp konuşanlar başka ne şekilde hedef gösterilebilir? Söylesinler de bilelim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.409 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.072 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.536 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 736 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 915 Okunma