Akif Beki Hürriyet Gazetesi

Özkök’e rağmen Moskova’daydım

ANKARA’yı Moskova’ya karşı doldurduğumu savunarak güya aramızı açacaktı. Ama muvaffak olamadı komşum Özkök. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir gün önce Moskova’daydım. Türk Rus...

11 Mart 2017 | 1.336 okunma

ANKARA’yı Moskova’ya karşı doldurduğumu savunarak güya aramızı açacaktı. Ama muvaffak olamadı komşum Özkök.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir gün önce Moskova’daydım.
Türk Rus Toplumsal Forumu yeniden canlandırıldı ve uçak krizi, bizim özür beyanımızla tatlıya bağlandığından bu yana ilk toplantısını icra etti.
Biz Türk tarafı olarak, forum eşbaşkanımız AK Parti milletvekili Ahmet Berat Çonkar ve bütün komite eşbaşkanları tam tekmil oradaydık.
Özkök’ün iddiası doğru olsa, bizimkileri dolduruşa getirmeye kalkıştığım yere en azından bensiz giderlerdi, düşmüş olurdum heyetten.
Yine de macerasız geçtiğini söyleyemem seferin.
DAHA NELERE RAĞMEN ARAYI DÜZELTMEYE GİTTİK GÖR KOMŞU
Sadece köşe komşumun aramıza nifak sokma çabalarını aşmam gerekmedi.
Heyet olarak başka engeller de çıktı karşımıza. Gittiysek ve o forum toplantısını gerçekleştirdiysek, her şeye rağmen gittik ve gerçekleştirdik.
İlk engel, vize muafiyetini askıya alma kararının hâlâ kaldırılmamış olmasıydı.
Aksine, yeşil pasaporta da daha önce olmayan vize zorunluluğu konmuştu.
Dışişleri Bakanlığı’nın resmi yazısına rağmen, yeşil pasaporta bile üç günde ve ancak üç günlük vize çıktı.
Erdoğan’la Putin’in himayesinde kurulan bir foruma, üstelik davetli gideceklerden vize istenmesine ve nazla niyazla verilmesine rağmen... Canları sağ olsun deyip yine gittik.
DOSTLUĞUMUZUN KIYMETİNİ BİLMEDİKLERİ HALDE...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.320 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.070 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.534 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 736 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 915 Okunma