Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Siyonist işgalcinin çocuk cinayetleri

2000 yılı Eylül ayının sonuna doğru patlak veren Aksa İntifadası’nın başlangıç günlerinde yaşananları televizyondan izlemiş olanlar belki hatırlayacaktır. Gazze’de...

09 Haziran 2023 | 35 okunma

2000 yılı Eylül ayının sonuna doğru patlak veren Aksa İntifadası’nın başlangıç günlerinde yaşananları televizyondan izlemiş olanlar belki hatırlayacaktır. Gazze’de işgal güçlerinin saldırıda bulunduğu sırada, bir baba henüz 8 yaşında olan çocuğunu arkasına saklayıp bir köşede diz üstü çökmüştü.

Çocuğunu siyonist vahşetten korumaya çalışırken bir yandan da, en azından insanlıktan biraz nasiplerinin olabileceği ve insafa gelebilecekleri ümidiyle işgalci askerlere; “Ateş etmeyin, arkamda çocuk var!” diye bağırıyordu. Ama o böyle bağırınca işgalci askerler tam da aradıklarını bulmuş gibi silahlarını çocuğa çevirip onu hedef alarak katletmişlerdi. Muhammed Cemal Ed-Durre adındaki bu çocuk Aksa İntifadası’nın sembolü olmuştu.

Bundan daha korkunç bir olay 1 Haziran Perşembe akşamı, Filistin’in Batı Yaka bölgesindeki Ramallah’a bağlı Salih Peygamber Köyü’nde yaşandı. Ama dünya kamuoyunun pek dikkatini çekmedi. Belki de siyonist işgalcilerin çocuk ve bebek cinayetlerinin artık iyice rutinleşmesi ve dünya kamuoyunun da buna alışması sebebiyle.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hindistan’da seçim ve Müslümanlar 18 Mayıs 2024 | 96 Okunma Direnişten işgal güçlerine darbeler 17 Mayıs 2024 | 188 Okunma Nekbe’nin 76. yıl dönümü 16 Mayıs 2024 | 112 Okunma İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 207 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 192 Okunma