Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Libya’da Başağa’nın  başına gelenler

Libya’da Fethi Başağa adında bir adam var. Bu adam bir ara kendini ülkenin başbakanı ilan etmişti. Sonra güya Tobruk Temsilciler Meclisi’nden güvenoyu aldı. Geçtiğimiz günlerde de başbakanlık görevinden...

18 Mayıs 2023 | 625 okunma

Libya’da Fethi Başağa adında bir adam var. Bu adam bir ara kendini ülkenin başbakanı ilan etmişti. Sonra güya Tobruk Temsilciler Meclisi’nden güvenoyu aldı. Geçtiğimiz günlerde de başbakanlık görevinden istifa ettiğine dair haberler yayınlandı. Ancak yapılan resmi açıklamalarda onun Tobruk Temsilciler Meclisi tarafından görevden alındığı duyuruldu.

Garibime giden Türkiye’de haber kaynaklarının birçoğunun bu hadiseyi Libya başbakanının istifa etmesi veya görevden alınması şeklinde lanse etmeleri oldu.

Oysa bu adam zaten Libya’nın başbakanı değildi. Hiçbir zaman da olmadı. Onun başbakan ilan edilmesi çocukların evcilik oyununa benziyor. Libya’da da fitne hareketinin lideri Halife Hafter’e yakınlığıyla bilinen Tobruk Temsilciler Meclisi bu şekilde bir hükümetçilik oyunu oynuyor. Birini başbakan yapıyor, sonra onu görevden alıyor. Yani kendi çalıp kendi oynuyor. Ülkede söz sahibi tüm siyasi yapılanmaları devre dışı saydığı gibi kabul edilmiş anlaşmalara da hiçbir şekilde bağlı kalmıyor.

Tobruk Temsilciler Meclisi seçimlerin...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hindistan’da seçim ve Müslümanlar 18 Mayıs 2024 | 133 Okunma Direnişten işgal güçlerine darbeler 17 Mayıs 2024 | 188 Okunma Nekbe’nin 76. yıl dönümü 16 Mayıs 2024 | 112 Okunma İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 207 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 192 Okunma