Ahmet Taşgetiren Star Gazetesi

Kılıçdaroğlu’nun oyun planı

Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kısmı gerçekten çok kötü, çok çirkin. Hakaretten bile öte bir şey. Bir küfür. Bir ana...

19 Ocak 2016 | 1.470 okunma

Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kısmı gerçekten çok kötü, çok çirkin. Hakaretten bile öte bir şey. Bir küfür. Bir ana muhalefet lideri ile o ülkenin cumhurbaşkanı arasında asla olmaması gereken bir dil. Gerçekten ancak “terbiyesizce” diye nitelenebilecek bir tavır. O küfürleri aynen buraya almak bu sütunun “insanlık kalitesi” ile bağdaşmaz.

Kılıçdaroğlu “Ama o da bizi, diğer muhalefet partilerini eleştiriyor, bu, Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına sığmaz” itirazında bulunabilir. Ama bu itiraz da o küfür dilini haklı çıkarmıyor. Çünkü, eğer sözü iletişim için devreye koyuyorsanız yukarda tırnak içine aldığım cümle de sizin itirazını dile getirmek için yeterlidir.  Ama iletişim için değil de, küfür için yola çıkıyorsanız, sizi de, hitap ettiğiniz kitleyi de böyle “insanca” tavırlar kesmez.

Belki Kılıçdaroğlu’nun küfre yönelmesi de iletişimden öte bir hesaba dayandığı için böyle bir “küfür dili” tercih ediliyor.

Bana göre bir hesap var:

Hesabın bir ayağında Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan karşıtlığı” temasını Demirtaş’ın, HDP’nin elinden alma arzusu bulunuyor. Bir süredir Kılıçdaroğlu, kamuoyu önünde, Demirtaş’ın 7 Haziran öncesinde kullandığı “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganına benzer cümleler kuruyor. Sanırım bu yolla, CHP tabanından HDP’ye kaydığını düşündüğü oyları yeniden toparlamak ve “Erdoğan karşıtlığı”nın toplumsal rantını ele geçirmek istiyor.  

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.673 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.973 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma