Batı’da, “Yahudileri imha planı”, Müslümanlara da uygulanır mı?

Batı toplumlarında İslâm korkusu, nefreti ve düşmanlığı hızla yayılıyor...Müslümanların camilerine, kurumlarına, işyerlerine ve evlerine saldırı olmadığı gün yok...

Batı toplumlarında İslâm korkusu, nefreti ve düşmanlığı hızla yayılıyor...
Müslümanların camilerine, kurumlarına, işyerlerine ve evlerine saldırı olmadığı gün yok neredeyse...
Hızla tırmandığı gözlenen ırkçı ve yabancı düşmanlığını körükleyen söylemler ve eylemler, Batı toplumlarında yaşayan Müslümanları çok zorlu ve tehlikeli bir gelecek beklediğini gösteriyor.
Sessiz kalamayız o yüzden.
LUTHER'İN YAHUDİLERİ İMHA PLANI
Luther'in, «Yahudilere ve Yalanlarına Karşı” (Against the Jews and their Lies) başlıklı bir kitabı olduğunu biliyor muydunuz?
Protestanlığın kurucusu Luther'in bu kitabında, ürpertici bir Yahudileri imha talimatnamesi yer alıyor. Daha önce de bir vesileyle bu sütunda paylaştığım 7 maddeden oluşan “Yahudileri İmha Planı” şöyle:
"1- Yahudilerin sinagoglarını yakın. Sinagoglardaki Yahudilerin üzerine de sülfür ve katran dökün. Ve yakılan Yahudilerin cesetlerinin üzerini, hiçbir iz kalmayacak şekilde toprakla örtün.
2- Yahudilerin evlerini yıkın. Bütün Yahudileri sürüler halinde ahırlara doldurun. Böylelikle Yahudiler, bu dünyanın efendileri olmadıklarını, sadece sürgüne mahkum edilen mahpuslar olduklarını öğrenmiş olsunlar.
3- Kutsal kitaplarını ve metinlerini ellerinden alın. Böylelikle Yahudiler, Tanrı'ya ve İsa'ya lanet okumaktan alıkonulmuş olsunlar.
4- Yahudilerin hahamlarının çocuklarını eğitmelerini, kamusal mekanlarda Tanrı'ya ibadet etmelerini yasaklayın. Yasağa uymayanları ölüm cezasıyla cezalandırın.
5- Alman İmparatorluğu'nun sınırları içinde seyahat etmelerini yasaklayın.
6- Yahudilerin faiz peşinde koşuşturmalarını yasaklayın. Ellerinden paralarını, altınlarını, gümüşlerini, bütün mallarını, mülklerini alın. Çünkü Yahudilerin, elde ettikleri her şey hırsızlık ve faiz yoluyla elde edilmiştir.
7- Yahudilerin çocuklarını ve gençlerini en zor işlerde çalıştırın. Böylelikle, alın teriyle ekmek kazanmanın nasıl bir şey olduğunu öğrenmiş olsunlar. Ama en iyi yöntem, bunların hepsini Almanya'dan, İspanya'dan, Fransa'dan, Bohemya'dan ve diğer Avrupa ülkelerinden sürmektir."
Bu belge, Avrupa'da hâkim olan Yahudi düşmanlığının tarihinin ne denli köklü ve eski olduğunu gözler önüne sermeye yetiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.723 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 246 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar