Bursa’da hadis icâzeti heyecanı…

Bir meselenin altını sürekli çizmemiz gerekiyor: İslâm dünyası, ikinci büyük medeniyet krizini yaşıyor: Hem dışardan hem de içerden büyük saldırılar var.Dışardan saldırıyı...

Bir meselenin altını sürekli çizmemiz gerekiyor: İslâm dünyası, ikinci büyük medeniyet krizini yaşıyor: Hem dışardan hem de içerden büyük saldırılar var.
Dışardan saldırıyı konuşmaya gerek yok: İslâm dünyası parçalanıyor, devletler balkanlaştırılıyor, kabîlevî hatlar üzerinden sınırlar yeniden çiziliyor. Sınırlar ve sorunlar silbaştan yeniden belirleniyor.
İçerden saldırı, dışardan yapılan saldırıdan daha tehlikeli: Müslüman toplumların akîdevî, fikrî hatta siyasî-sosyolojik dayanaklarının yegâne kaynağını oluşturan Ehl-i Sünnet Omurga çökertilmeye çalışılıyor.
HEDEF: KAYNAKLARI KURUTMAK VE KUR'ÂN'A SALDIRMAK!
Sahte bir mezhep çatışması icat etmeye ve bunu gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor sömürgeciler ve içimizdeki beyinsizler!
Önce İslâm'ın temelleri içerden çökertilmeye çalışılacak: O yüzden mezhepler, hadisler ve son olarak da tasavvuf tartışmaya açılıyor.
Kur'ân'a saldıramadıkları için hadislere, mezheplere ve tasavvufa saldırıyorlar -özellikle oryantalistler!
Hedef: Kur'ân'ın anlaşılmasını mümkün kılan bütün kaynakları kurutmak. Bunun sonucunda -ki, burası çok hayatî- artık Kur'ân'a saldırmak kolaylaşacak.
Hadisler, mezhepler ve tasavvuf tartışmaya açılınca, hiç bir ciddî ilmî terbiyeden geçmeden, sekülerleşmiş, bölmeli kafayla, önüne gelen Kitabı kafasına göre anlamaya kalkışacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.723 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 244 Okunma İran tehlikesinin boyutlarını kavrayabilmiş değiliz!  19 Nisan 2024 | 969 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-3 15 Nisan 2024 | 917 Okunma Fars emperyalizmi ve Şiî yayılmacılığı-2 14 Nisan 2024 | 482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar