Eşkıya’dan ABD’ye tokat gibi cevap

15 Temmuz darbesinin organizatörü olduğundan fena halde şüphelendiğimiz, terörist başı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda sürekli ayak direten, yeni yönetimin İslam ülkelerine karşı takındığı...

15 Temmuz darbesinin organizatörü olduğundan fena halde şüphelendiğimiz, terörist başı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda sürekli ayak direten, yeni yönetimin İslam ülkelerine karşı takındığı adaletsiz tavır yüzünden lanetlenen, Ortadoğu'da Türkiye'nin düşmanlarına sürekli silah ve istihbarat desteği verdiği için 'müttefikliği' tartışılan ABD'ye en güzel yanıt, bu hafta 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinden geldi.
'Osmanlı tokadı' gibi yanıt, kaynayan düdüklü tenceremizin sübabı gibi içimizde biriken basıncı az da olsa tahliye etmemizi sağladı. İşte oğlu ile beraber, CIA'nın elinde işkence gören 'Hızır Reis' ile CIA ajanı arasında geçen o 'tarihi' diyalog:
CIA AJANI: (Üzerlerindeki turuncu tulumu göstererek) Sizi böyle görmek istemezdim.
HIZIR REİS: Bize bunları giydirdiniz diye esiriniz mi sanıyorsunuz?
AJAN: Prosedür bu, Amerika'ya karşı suç işleyenler bunu giyer.
REİS: Normalde bu rengi pek sevmem ama madem Amerika'ya karşı suç işleyenlere bu rengi giydiriyorsunuz, hiç çıkarmak istemem.
AJAN: Değer miydi Hızır, para pul için?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 524 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 241 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar