Çi börek mi çiğ börek mi?

Eskişehir mutfağının en tanınan yemeklerinden biri olan Çi böreği, bugün evde kendimiz yapıyoruz.Çi börek; yardım gerektiren bir yemek olduğu için hep beraber yapalım istedim. Zira bir kişi hamurları...

Eskişehir mutfağının en tanınan yemeklerinden biri olan Çi böreği, bugün evde kendimiz yapıyoruz.
Çi börek; yardım gerektiren bir yemek olduğu için hep beraber yapalım istedim. Zira bir kişi hamurları açarken diğeri kapatmalı, bir diğeri de kızartmalı. Böylece her birimiz işin ucundan tutup el lezzetimizi katabiliriz. Gerçi ben tüm özel günlerde ve davetlerde mutfakta yalnız başıma bırakılmaya alıştım.
Her zaman yaşadığım handikaplardan birisi, çevremdekilerin söz konusu mutfak olunca benden beklentilerinin hep üst düzeyde olması. Haksız da değiller; mesleğimde o kadar ince eleyip sık dokuyorum ki, yakınlarım konsantrasyonumu bozmamak için yardım teklifinde bile bulunmuyorlar.
Ancak siz benim gibi olmayın ve tüm ailenizi Çi börek yeme aktivitesine dahil edin. O zaman göreceksiniz ki; çıtır çıtır yerken, hatta suları parmaklarınıza damlarken, tadına doyum olmayacak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 197 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 107 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 463 Okunma Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 79 Okunma Esra Erol skandalı ortaya çıkardı 30 Nisan 2024 | 460 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar