İkinci bahar müjdesi

AK Parti Kongre afişleri yeni bir baharı muştuluyor. Bu bahar, demokrasi, değişim vereform baharı... Orhan Veli’nin dediği gibi, “O günü görmek için sade bekleyeceğiz/Göreceğiz bir sabah yeşil...

AK Parti Kongre afişleri yeni bir baharı muştuluyor. Bu bahar, demokrasi, değişim vereform baharı...

Orhan Veli’nin dediği gibi, “O günü görmek için sade bekleyeceğiz/Göreceğiz bir sabah yeşil tomurcukları/Hazırlanıyor gibi gökyüzü ufuk deniz/Bir sabah dökülecek baharların baharı.”

21 Mayıs’ta yeni bir bahar sabahına uyanacağız inşallah. AK Parti ikinci baharını yaşayacak, Türkiye’ye yeni baharlar, yazlar yaşatacak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın genel başkanlığı devralması Türk siyasetinde yeni bir dönem başlatacak.

2001’de kurulan AK Parti zifiri karanlıktaki Türkiye’ye bahar getirdi. Büyük değişim ve reform rüzgârlarıyla kara bulutlar dağıldı, Türkiye rahat bir nefes aldı.

Her kongreyle AK Parti değişime yelken açtı; kendisini yeniledi, yeni bir umutla, yeni bir vizyonla yoluna devam etti.

5 olağan, 2 olağanüstü kongre... Hepsi topluma umut verdi, heyecan ve coşku aşıladı. Şimdi sekizinci kongre gerçekleşiyor ve AK Parti hareketi, lideriyle buluşuyor.

Erdoğan 2014 Ağustos’undaki kongrede genel başkanlığı bırakırken ayrılığa değil yeni vuslatlara şöyle işaret ediyordu: “Evet, her bitiş yeni bir başlangıçtır, unutmayın güneşin batışı doğacağına delalettir. Karanlığın sonu hep aydınlık, gecenin sonu şafaktır. İnanıyorum ki her ayrılık da bir vuslattır.”

Erdoğan üç yıl önce 13 yıl 13 gün gururla taşıdığı emaneti devrederken arkadaşlarına dava vurgusu yapıyordu: “AK Parti 13 yıllık bir parti olsa da aslında asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir. 1071’de Malazgirt Ovası'nda, Sultan Alparslan’ın arkasında namaza duran, neferlerin hissiyatı neyse bizim de hissiyatımız işte odur... Hak ile batıl mücadelesi. İsimleri fanidir. Baki olan davadır. Dün bu büyük davanın sancaktarlığını başkaları yapıyor, mücadelesini başkaları veriyordu. Bugün bu sancağı biz gururla taşıyoruz. Yarın da bu dava sancağı düşmeyecek. İstiklalde de bu dava sahipsiz kalmayacak. Bugünün çocukları gençleri bizlerden devralacak ve onurla o sancağı taşıyacaklar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar