Hayırlı hayır oyları!..

Dün kendilerinin isteği üzerine, “Hayır” demeye eğilimli ama henüz karar verememiş bir grup yurttaşla konuştum.Bana “Sizin dürüstlüğünüze güveniyoruz. Neden ‘Hayır' dememiz...

Dün kendilerinin isteği üzerine, “Hayır” demeye eğilimli ama henüz karar verememiş bir grup yurttaşla konuştum.
Bana “Sizin dürüstlüğünüze güveniyoruz. Neden ‘Hayır' dememiz gerektiğini en basit haliyle anlatır mısınız” diye sordular.
Ben de kişisel düşüncelerimi dile getirmek yerine, sosyal medyada dolaşan şu soruları yöneltip ‘Evet' ya da ‘Hayır' demelerini istedim:

* * *

Cumhurbaşkanının aynı zamanda bir partinin genel başkanlığını da yapmasını, yani taraflı olmasını doğru buluyor musunuz?

* * *

Cumhurbaşkanının çok yakınları da dahil olmak üzere, dilediği bir kişiyi sayı sınırlaması olmaksızın yardımcı ve bakan olarak atayabilmesini doğru buluyor musunuz?

* * *

Cumhurbaşkanlığı makamının hastalık, yurtdışına çıkış ya da ölüm gibi nedenlerle boşalması durumunda halkın seçmediği bir cumhurbaşkanı yardımcısının ülkenin başına geçerek tüm yetkileri kullanabilmesini doğru buluyor musunuz?

* * *

Cumhurbaşkanının kendisini yargılama yetkisine sahip tek mahkeme olan Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinden 12'sini bizzat atamasını, 3 üyeyi de genel başkanı olduğu parti aracılığı ile Meclis'te seçtirmesini doğru buluyor musunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.333 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar