Bir “Hayır”da bin hayır vardır!..

Kardak Krizi nedeniyle Ege'deki gerilim doruğa tırmanmış,Yunanistan'la savaşın eşiğine gelmiştik.Suların bir türlü durulmadığı o yılın yaz tatilini Bozcaada'da geçiriyorduk.Bol...

Kardak Krizi nedeniyle Ege'deki gerilim doruğa tırmanmış,Yunanistan'la savaşın eşiğine gelmiştik.
Suların bir türlü durulmadığı o yılın yaz tatilini Bozcaada'da geçiriyorduk.
Bol hışırtılı, kekik ve deniz kokulu rüzgarın Ada'ya uğramayı unuttuğu sakin gecelerin birinde, Belgin-Haluk Şahin çifti ve dostlarla limanda ailecek yemek yiyorduk.
Yemeğin sonlarına doğru aniden yıldırım düşmüş gibi bir gürültü duyduk.
Oysa gökyüzü berraktı ve yıldızlar uzanıp tutabileceğimiz kadar yakın duruyordu.
“Ne oluyoruz” demeye kalmadan iki F-16 savaş uçağı cayırtılarla geçip gitti.
Artık Ada'nın yerlisi olan Haluk “Merak edilecek bir durum yok. Bandırma'dan kalkan uçaklar, devriye görevi yapıyorlar. Saros'a doğru gidip tekrar dönecekler. Kardak sonrası devriye uçuşları yoğunlaştı” dedi.
Nitekim çok geçmeden bir cayırtı daha koptu.
Geceyi gürültülerle delen F-16'lar bu kez çok daha alçaktan uçuyordu.
Bozcaada Kalesi'ne sürtünürcesine geçerken birini görür gibi olduğumuz pilotlar adeta “Biz gökyüzü devriyeleriyiz. Vatanı ve sizi koruyoruz” mesajını verir gibiydiler.
Önümüzde oturanlar da bizim gibi düşünmüş olmalılar ki, bu zorlu görevi yapan pilotları ayakta alkışlamaya başladılar.
Ardından yanımızdaki, sonra onların yakınındakiler, derken limandaki tüm masalar ayağa kalkıp, isimlerini ve rütbelerini bilemediğimiz o kahramanları dakikalarca alkışladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.387 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar