Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike!..

“Libya'da, Mısır'da, Kuzey Afrika'da diktatörleri deviren küresel cihatçılar, şimdi de Beşar Esad'ı devirmek için Suriye'deler. Allah'ın izniyle sıra onda!..”Kriz patlak verdiğinde böyle diyordu Suriye'den haber...

“Libya'da, Mısır'da, Kuzey Afrika'da diktatörleri deviren küresel cihatçılar, şimdi de Beşar Esad'ı devirmek için Suriye'deler. Allah'ın izniyle sıra onda!..”
Kriz patlak verdiğinde böyle diyordu Suriye'den haber geçen yandaş gazeteciler ve televizyon ekranlarında ahkam kesen kerameti kendilerinden menkul yalaka yorumcular!..

*  *  *

Esad'ın en geç iki ay içinde devrileceğini söyleyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun öngörüleriyle (!) cesaretlenen küresel cihatçılar da akın akın Suriye'ye gidiyorlardı.
Tabii, genellikle Türkiye üzerinden!..
Önce Atatürk Havalimanı'na geliyorlar, İstanbul'da bir iki gün kalıp gerekli ilişkileri kurduktan sonra Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu kentlerimizden, insan tacirlerine verilen komisyonlar karşılığında sınırı geçiyorlardı…

*  *  *

Öylesine rahatlardı ki, örneğin Mısır'dan gelen bir grup İhvancı, sanki babalarının eviymiş gibi Reyhanlı Kaymakamı'nın makam odasına davetsiz giriyor, kendilerini doktor olarak takdim ettikten sonra Kaymakam Yusuf Güler'le boy boy fotoğraf bile çektirebiliyorlardı! Şaşkına dönen Kaymakam bu kişilerin odasına kimler tarafından ve hangi gerekçeyle getirildiği sorulduğunda “Vallahi bilmiyorum. Ben de odama girdiklerinde fark ettim” diyordu!..

*  *  *

Sınırlarımız adeta yol geçen hanına döndüğü için yandaşların “küresel cihatçı” olarak takdim ettikleri “küresel teröristlerle” içli dışlı, can ciğer kuzu sarması durumlar sürüp gidiyordu!..

*  *  *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.376 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar