İslamofobik terör

İngiliz polisi ve Londra’nın seçilmiş Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han olayı “terör saldırısı” olarak niteledi.Amerika’da da Virginia eyaletinde sahur sonrası camiden çıkan cemaatle...

İngiliz polisi ve Londra’nın seçilmiş Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han olayı “terör saldırısı” olarak niteledi.

Amerika’da da Virginia eyaletinde sahur sonrası camiden çıkan cemaatle tartışmaya giren birisi, Nabra Hassanen adlı Müslüman genç kızı öldürdü. Polis bunun “nefret cinayeti” olabileceğini söylüyor.

Bu olaylar İslamofobik duyguların ne tür cinayetlere, terör saldırılarına yol açabileceğini gösteren alarm niteliğindedir.

İKİ GERÇEK

Fakat sadece Batı’daki İslamofobik tezahürlere bakarak “Haçlı ittifakı, Haçlı saldırısı” falan gibi tek yanlı bir hükme varmak çok yanlış olur.

Unutmayalım ki, İngiltere, ülkesindeki Müslümanlara aile hukuku alanında “şeriat mahkemesi” oluşturma izni bile vermiş bir ülkedir.

Bu sene İngiltere’de, 22 Mart’ta Westminster Köprüsü’nde DAİŞ militanları yayaların üstüne araç sürerek ve ateş açarak 4 kişiyi öldürmüşler, 20 kişiyi yaralamışlardı.

23 Mayıs’ta Manchester’da intihar eylemcisi bir DAİŞ militanı konser kalabalığında bomba patlatarak 22 kişiyi öldürmüştü. Yaralı sayısı 20 idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 776 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar