Reina canisi

REINA canisi Abdulgadir Maşaripov’u yakalayan polisimizi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü alkışlıyorum.Samanlığın içinde iğneyi bulup çıkardılar. Yılbaşı gecesi...

REINA canisi Abdulgadir Maşaripov’u yakalayan polisimizi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü alkışlıyorum.
Samanlığın içinde iğneyi bulup çıkardılar.

Yılbaşı gecesi Reina’da gözünü kırpmadan 39 insanı katletmiş, müthiş bir soğukkanlılıkla çıkıp kayıplara karışmıştı.

Canlı ele geçirilmiş olması çok önemli: Evvela yapanın yanına kâr kalmadığı görülecek, bir hücrede bütün ömrü boyunca cezasını çekecektir. Bu, hem adalet duygusu bakımından gereklidir hem polisin böyle bir başarıyı sergilemesi başka eylemler için caydırıcı olabilir.

Katilin ifadesinde vereceği bilgiler, Orta Asya’dan Türkiye’ye uzanan cihadist terör organizasyonu ve Türkiye’deki gizli hücreler hakkında aydınlatıcı olacaktır.


CİHADİZM VE TERÖR
Reina canisinin nasıl “yetiştirildiği” ya da “eğitildiği” sorunu da bütün ayrıntılarıyla soruşturulmalıdır.

Diyanet’in DAİŞ raporu önemlidir fakat akademik niteliktedir. Bu ölüm makinelerini üreten cihadist eğitimin nerelerde ve nasıl verildiği bütün gerçekliğiyle ortaya çıkarılmalıdır.

En önemli husus, geleneksel “cihat” kavramının “çatışma” psikolojisi tarafından terörizme dönüştürülmesidir.

Sovyetlerin Afganistan’ı işgali ve İran Devrimi 1979’da oldu. Cihadist terör bataklığı o yıllarda oluşmaya başladı. Araştırmacı Muhammed Amir Rana’nın “Pakistan’da Cihadi Örgütler” adlı kitabında yazdığına göre, 1980 yılına kadar Pakistan’da “medreseler” sakindi ve yılda yüzde 3 artıyorlardı; nüfus artışı kadar yani.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 758 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar