Kanlı kalemler

OTORİTERLEŞME sadece devlet gücünün keyfi ve baskıcı uygulamalarından ibaret değil. Bir de medyadaki tetikçileri, eli kalemli Yakup Cemil'leri var, Ak troller var. Bozulma devrinin yeniçerileri gibi "söyletmen vurun!"...

OTORİTERLEŞME sadece devlet gücünün keyfi ve baskıcı uygulamalarından ibaret değil. Bir de medyadaki tetikçileri, eli kalemli Yakup Cemil'leri var, Ak troller var.

Bozulma devrinin yeniçerileri gibi "söyletmen vurun!" haykırışlarıyla manşet atan, program yapan medya organları var.
Banim yaşadığım ve okuduğum basın tarihimizde çok kavgalar vardır fakat böylesi hiç görülmemişti.
Sayın Bülent Arınç'ın deyişiyle "Kan damlayan kalemler!"
İşte Bülent Arınç'ın sözleri:
"'El koyun' diyorlar. Savaş tamtamları içerisinde ellerinde kalemlerinden kan damlıyor... Ellerinde, kalemlerinde, köşelerinde veya televizyonlarında bazen bu sözleri söyleyebiliyorlar, biz de hayretle dinliyoruz!" (3 Şubat 2015)

İNSAN ONURU?!

Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş'un, İpek Grubu'na yapılan operasyon üzerinde bağımsız medya gruplarına hitaben "sıra sizde" diye tweet'ler atan troller hakkında dün söyledikleri de şöyle:
"İnsan onurunu ayaklar altına alan tweet'leri görüyoruz. Trollerin sosyal medyayı nasıl rezil hale getirdiğini de görüyoruz. Kaygıyla izliyorum. Kınadığımı da ifade ediyorum. Onun trolü bunun trolü demeden, bunlara karşı ortak bir vicdanla harekete geçilebilir." (CNN Türk, Hande Fırat)
Bu trollerden ve medyada trollük yapanlardan Başbakan Davuğlu da rahatsız, bunu çevresine ifade ediyor. Ben bazı bakanlardan bu konuda yakınmalar, kınamalar dinledim. Fakat açık konuşmaya çekiniyorlar.
Sayın Abdullah Gül ve Sayın Sadullah Ergin gibi saygın isimler hakkında bunların nasıl "kan damlayan" tweet'ler yazdığı, gazetelerinde nasıl haberler uydurdukları da biliniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 752 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar