Hâlâ AKP-CHP

MECLİS Başkanı seçiminde MHP, Deniz Baykal'a oy vermeyerek AKP'li İsmet Yılmaz'ın seçilmesini sağladı. Önce, Sayın Yılmaz'ı kutluyorum. Hukukçu olan Yılmaz'a kendisinin de vurguladığı...

MECLİS Başkanı seçiminde MHP, Deniz Baykal'a oy vermeyerek AKP'li İsmet Yılmaz'ın seçilmesini sağladı.

Önce, Sayın Yılmaz'ı kutluyorum. Hukukçu olan Yılmaz'a kendisinin de vurguladığı "tarafsız Meclis Başkanı" görevinde başarılar diliyorum.
MHP lideri Bahçeli'nin bu tavrı AKP ile siyasi flört işareti olmadığı gibi AKP'de de hâlâ CHP ile koalisyon ihtimali daha 'olabilir' bir seçenek olarak görülüyor.
Belli ki ya AKP-CHP koalisyonu ya da kasımda seçim...

MUHALEFET BLOKU?!

Evvela Bahçeli'yi tek taraflı eleştirmek yerine, CHP'nin ve Sayın Baykal'ın tavrına da bakmak gerekir. Hatanın başlangıcı "yüzde 60 muhalefet bloku"nu var sanmaktı. Sayın Baykal da böyle düşünmüş olmalı ki, hemen adaylığını açıkladı. Partisinin MHP ile görüşerek bir alternatif isim çıkarmasını da engellemiş oldu.
Halbuki 1977'nin üstelik "kanlı" ortamında Alparslan Türkeş ve Bülent Ecevit arasında dolaylı bir diyalog kurulmuş, bunun neticesinde CHP'li fakat sağ kökenli Cahit Karakaş MHP'nin oylarıyla Meclis Başkanı seçilmişti.
Baykal'ın adaylığını açıklayıvermesi, böyle bir CHP-MHP diyaloğuna zemin bırakmadı. MHP'nin oy verebileceği CHP'li bir aday ya da CHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermesi gibi seçenekler görüşülemedi. Bahçeli de aylardan beri söylediğini yaptı, "HDP ile beraber hareket etmemek" için "80 geçersiz oy" politikasını uyguladı. Bahçeli'yi 'muhalefet bloku' gibi hareket etmedi diye eleştirenler elbette olabilir ama, Bahçeli'den öyle davranmasını beklemenin siyasi öngörüsüzlük olduğu da açıkça ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 749 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar