Sandık...

KONDA araştırma şirketinin yöneticisi Tarhan Erdem'in seçim araştırmaları çok defa tuttu, birkaç defa yanıldı. Fakat trend analizleri hep objektif oldu. Erdem, haziran seçimlerinde iktidarın oy kaybedeceğini...

KONDA araştırma şirketinin yöneticisi Tarhan Erdem'in seçim araştırmaları çok defa tuttu, birkaç defa yanıldı. Fakat trend analizleri hep objektif oldu.

Erdem, haziran seçimlerinde iktidarın oy kaybedeceğini söylüyor. Erdem'e göre, AKP tek başına iktidara gelebilecek fakat artık Meclis'teki çoğunluğu limitin biraz üstünde olacak.
Seçimlere daha zaman var; iktidar partisinin propaganda gücü de küçümsenemez. Ama belli ki, 2011'deki oyunu alamayacak.
Böyle olursa Meclis'te kanun çıkarmak için daha yumuşak ve uzlaşmacı davranması gerekecek.
Bir tek partinin anayasa yapması ülke için anayasal krizleri tetiklemek olurdu. Çünkü anayasalar "milli mutabakat"la hazırlanmalıdır. İktidar oylarının başkanlık sistemine yetmeyeceği de görülüyor.

EKONOMİNİN ETKİSİ

En önemli faktör elbette ekonomidir. Baş gösteren sıkıntılar belli. Bunun tabii dünya konjonktürüyle ilgili yönü var. Fakat dünyada parası en çok değer kaybeden ülkeler arasında bulunmamız birçok kimseyi düşündürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 749 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar