Nerede bu devlet, nerede hükümet?

Suriye, Türkiye’ye çok çektirdi. Bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan, tam 18 yıl Suriye’de ve denetiminde olan Bekaa Vadisi’nde bulundu. Ülkemizdeki terör eylemleri Suriye topraklarından...

Suriye, Türkiye’ye çok çektirdi. Bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan, tam 18 yıl Suriye’de ve denetiminde olan Bekaa Vadisi’nde bulundu. Ülkemizdeki terör eylemleri Suriye topraklarından yönetildi. Suriye’ye kızgınız, kırgınız ama o günler de çok gerilerde kalmış, dostluk ileri aşamaya bile ulaşmıştı.
“Alan hakimiyeti harekat konsepti”nin eksiksiz uygulanması, ne zaman yapılacağı belli olmayan uzun süreli Kuzey Irak harekatları örgütün gücünü önemli ölçüde azalttı. Devlet gücünü gösterince yöre halkı da yanında oluyor. Bölücü örgüt halk desteği alamaz noktaya getirilmişti. Teröristler askeri görünce arkalarına bakmadan kaçıyordu.
DİRENME NOKTALARI

Askere kumpaslar kuran, karakol bahçelerinde bile insanların öldürülüp gömüldüğüne inandırılıp buralarda kazı yaptıranlar açıkçası o yaptıklarıyla bölücü örgüte moral desteğinde bulundu, halkı devletten uzaklaştırdı. “Terörle mücadele ettiğini” öne süren AKP hükümeti döneminde teröristlerin il ve ilçeleri “direnme noktası” ve aylarca sokak çatışmalarını sürdürebilir konuma getirmelerine seyirci kalındı.
Bölücü örgüt, günümüzde önemli bir dış desteğe sahip… Bu yüzden, örgütün yan kuruluşu olan PYD ile Suriye’nin kuzey ve doğu bölümünü, Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak’ta önemli bir bölgeyi kontrol eden bir pozisyona yükseldi. Açıkçası, Türkiye’nin yeni komşuları terör örgütleri oldu.
Dinci IŞİD, Kilis ilimize roket yağdırıyor. Halk çaresiz, vali çaresiz. Ülkemizin alçak ve yüksek hava savunma sistemi kurulmamış. Sınırın ötesine uçaklarımız “Rus uçağı saldırır” diye geçemiyor. Ne yapsın asker, 40 kilometreye kadar top atışı yapabiliyor. Askerimiz top atışı yapıyor ama karşıdan koordinatları sağlıklı biçimde alamazsanız, anında karşılık veremezseniz bu atışlardan da beklenen sonuç alınamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar