Sürgünlere uğradı devletine küsmedi ‘hain’ sayısını açıkladı

Bitlis’in Hizan İlçesi’ne bağlı Gayda Köyü’nde doğdu. Ailesiyle birlikte tam 7 kez sürgün yaşadı. Gönderildikleri yerler arasında Kastamonu, Diyarbakır, Bursa da vardı. Uğradıkları...

Bitlis’in Hizan İlçesi’ne bağlı Gayda Köyü’nde doğdu. Ailesiyle birlikte tam 7 kez sürgün yaşadı. Gönderildikleri yerler arasında Kastamonu, Diyarbakır, Bursa da vardı. Uğradıkları haksızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hiç küsmedi, Devlet aleyhinde hiç konuşmadı.
Merak etmişsinizdir, Kamran İnan ile yeğenleri olan Devlet eski Bakanı Edip Safter Gaydalı ve HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı’nın soyadları niçin farklıdır diye. Safter ve Celadet beylerin babası Abidin İnan Gaydalı, Gayda Köyü’nün adının değiştirilmesine üzülmüş. Sürgünler devam edince, “Köyümüzün adını hiç değilse soyadımızla yaşatalım, ata toprağımızın adı unutulmasın” demiş ve soyadına “Gaydalı”yı eklettirmiş. Kamran Bey soyadını değiştirmediği için iki kardeşin soyadları da farklı olmuş.

HAİNLİĞİN PRİM YAPTIĞI ÜLKE

Kamran İnan, vefatına kadar yabancı basını da yakından izliyor, ondan siyasi yorumlarını dinliyordum. 1987-1991 yılları arasında ANAP’tan Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Diplomat ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı sıfatıyla da yurtdışında önemli toplantılara katıldı. İlginç gözlemlerini dinliyorum:
“Türkiye’de hainler devletin muhatabı oldu. Devlete küfredenler, devlete el işaretleriyle hakaretlerde bulunanlar bugün makbul kişiler olarak devletin üst düzey yetkilileri tarafından makamlarında ziyaret ediliyor. Ülkemizde hain olmak, öne çıkmanın, yükselmenin neredeyse ilk koşulu haline geldi. Bunlar makbul kişiler oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar