İş dünyası, esnaf ve emekçilerin seçim beklentileri

Bu köşeden bir süre önce ‘Vatandaş Ekonomik Açılım Bekliyor’ başlığıyla 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tarafından kullanılabilecek ekonomik ve sosyal beklentilere ilişkin açıklamalarda...

Bu köşeden bir süre önce ‘Vatandaş Ekonomik Açılım Bekliyor’ başlığıyla 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tarafından kullanılabilecek ekonomik ve sosyal beklentilere ilişkin açıklamalarda bulunmuştuk.

Okurumuz Ali Haydar Doğan; “Resul Bey merhaba ekonomik açılım ile ilgili Star Gazetesi’nde ve sitenizde açıklama yapmışsınız.

Özellikle piyasalarda AK Parti’nin ilk yıllarda çıkarmış olduğu vergi barışı, matrah artırımı, stok affı gibi düzenlemeler iş dünyasının esnafın, KOBİ’lerin beklentisi yüksek olduğu ve 7 Haziran seçimi öncesi böyle düzenleme yapılmadığı için oy kaybına neden olmuştur.

Siz AK Parti Milletvekili Adayı ve teşkilatın içinde olmanız sebebiyle 1 Kasım 2015’te yapılacak seçimler için AK Parti böyle bir düzenleme yapılacak mı ya da seçim beyannamesine ilk yıllarda olduğu gibi eklenecek mi? Çünkü gerçekten piyasada bununla ilgili KOBİ’lerin ve esnafın beklentisi yüksek” diyor.

Elbette 1 Kasım seçimlerinde ekonomik ve sosyal beklentileri karşılayacak hususlar tüm partilerin gündeminde olacak. Zira geçtiğimiz 7 Haziran seçimleri incelendiğinde ekonomik ve sosyal beklentilerin en fazla gündemde olan husus olduğunu gördük.  

Bugüne kadarki gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve gerekse de Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti hükümetleri dönemlerinde hem emeklilerin maaş ve sağlık haklarının iyileştirilmesi, tüm vatandaşlarımızın sağlık güvencesine kavuşturulması, vergi barışı, stok affı, matrah artırımı, SGK, Maliye ve İş-Kur birimlerinin yeniden yapılandırılması gibi hususlar başta olmak üzere çok sayıda düzenleme yapıldı.

3 Kasım 2002 tarihinde tek başına hükümet kuran ve bugüne kadar hep halktan ve doğrulardan yana kararlar alan AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretin ve emekli maaşlarının 2002 yılına oranla kaç kat arttığı rakamların incelenmesi halinde daha rahat görülebilecektir.

3 Kasım 2002 tarihinden bu yana AK Parti hükümetleri döneminde artırılan refah düzeyinin ve ekonomik istikrarın devamı için güçlü bir AK Parti’ye olan ihtiyaç bugün daha çok hissediliyor.

Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde yapılan ve yine Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı dönemlerinde de devam ettirilen birçok uygulama ile hem çalışanlar ve hem de emekliler için başta asgari ücret, SGK emekli maaşları, sağlık ve sosyal güvenlik hakları, işletmelerin vergi ve SGK teşviklerine kadar birçok konuda önemli düzenlemeler ve haklar getirilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 183 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar