Gazeteciler için neler değişti?

Basın emekçileri çoğu zaman zor ve meşakkatli koşullarda görev yapıyor. 25 Ağustos 2015 günü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Basın Kartı Yönetmeliği ile gazetecilere...

Basın emekçileri çoğu zaman zor ve meşakkatli koşullarda görev yapıyor. 25 Ağustos 2015 günü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Basın Kartı Yönetmeliği ile gazetecilere yönelik  bazı değişiklikler yapıldı. 

Yeni yönetmelikle göze çarpan en büyük değişiklik bekleme sürelerinin kısaltılmasıdır. Bu çok önemli bir yenilik olarak kabul edilebilir. Yine Basın Kartı Komisyonunda basın sektörü temsili genişletildi. 

Çağa uyum sağlanması amacıyla, online başvuru, online mesleki çalışma gönderimi, gazete ve dergi örneklerinin PDF formatında online olarak gönderilmesi ve e-Komisyon oluşturulması gibi yeniliklerin de hukuki zemini Yönetmelik ile sağlanmış oldu. Yapılan değişikliklerden önde gelen bazıları ise şunlardır:

1. Gazetecilerin Basın Kartı almak için beklemeleri gereken süreleri kısaltıldı. Bekleme sürelerinin uzunluğuna ilişkin uzun zamandır yapılan eleştiriler de böylelikle çözüme kavuşturulacak.

2. Engellilik durumlarını usulüne uygun olarak belgelendiren çalışanlara bekleme süresi aranmaksızın basın kartı verilmesi imkanı sağlandı. 

3. Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren gazetecilere bekleme süresi uygulanmadan Basın Kartı verilebilmesi imkânı getirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar