Keskin sirke

Putin velev ki yerden göğe haklı. Fakat büyük bir devletin başı gibi davranmıyor.Koyduğu ambargolar, çoğu kendine zarar boykotlar, hiç de akıllıca olmayan yaptırımlar...En mühimi de Türklereuygulanan...

Putin velev ki yerden göğe haklı.

Fakat büyük bir devletin başı gibi davranmıyor.Koyduğu ambargolar, çoğu kendine zarar boykotlar, hiç de akıllıca olmayan yaptırımlar...En mühimi de Türklereuygulanan kötü muameleler.Bunlar ancak nerde olur?-Belki bir aşirette...Yahu, koskoca Rusya’sın sen.Süper devletsin.Biraz vakur ol.

***

Hepsi bir yana...Rusya’da binlerce Türk yaşıyor.Türkiye’de binlerce Rus yaşıyor.Ve bunlar çalışıyor.Çocukları, torunları okuyor.-Düzenlerini kurmuşlar, hayat planlarını yapmışlar.Putin, cart diye kesip atıyor. Hepsini tedirgin ediyor.40 yılda kurulmuş Türk - Rus köprüsünü 40 saniyedeyıkıp atıyor.

***

Putin bu çocukça davranışları bırakmalı.Eğer Rus Milliyetçiliği’ni okşamak isiyorsa, bir başka kapı çalmalı.Yok, Suriye’ye çökmek için planları varsa, o zaman da sürekli bize, düşürülen o uçağı gösterip gösterip cambaza bak dememeli.

***

Büyük aksilik nerde, bilir misiniz?Putin, pire için yorgan yakacak tipte bir insan.-Eh, bizimki ondan beter.İkisi de eğilip burnunu yerden almayacağına göre, keskin sirke kendi küpüne zarar verecek.Ne yapsak da bunları barıştırsak?Soğukkanlı, olgun, oturaklı, sözü sohbeti yerinde, gayet sakin ve de sempatik birini bulmamız lazım.. Acaba arayaDevlet Bahçeli’yi mi soksak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 342 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 212 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar