AKP ‘başarı efsaneleri’ üzerine tartışalım

Yeniden yazılması gereken bir “başarılı iktidar” tarihi var. Buna “AKP Efsaneleri” de diyebilirsiniz. Bu “başarı efsaneleri”ne en çok da kendi yazar çizeri inanıyor. Hayır, bir...

Yeniden yazılması gereken bir “başarılı iktidar” tarihi var. Buna “AKP Efsaneleri” de diyebilirsiniz. Bu “başarı efsaneleri”ne en çok da kendi yazar çizeri inanıyor. Hayır, bir haksızlık yapmak niyetim yok. Hiç mi iyi tarafı bulunmuyor sorusuna şüphesiz nesnel yanıt da verilmeli... 
Ama şu efsaneler yok mu... Bu konunun önemini geçen gün CNN Türk’de bir tartışma programını gözucuyla izlerken tanık oldum. 
Bir yandan akademisyen - yazar AKP’nin başarısını anlatırken, milli gelirin nasıl 700 milyar dolarlara tırmandığını söylüyor. 
Bir diğer akademisyen de yanıt olarak, ekonominin bu kadar büyümesine bir kanıt gösteriyor ve diyor ki mesela “Türkiye’nin son 15 yılda ülkeye akan sıcak - soğuk ve yabancı paranın toplam miktarı, Cumhuriyet tarihi boyunca giren paradan fazla”... 
Bazı oranlar, sayılar, rakamlar veriyor. İktidara yakın tartışmacı diyor ki: “Nasıl olur, öyle şey olamaz, ben rakamlara inanmıyorum...” 
Nesnel konuşan akademisyen yanıt veriyor: “Bakın bu sayılar benim uydurduğum veya araştırma sonucuaçıkladığım sayılar değil. TÜİK’in web sitesine girin, hepsini orada görürsünüz, muhatabınız ben değilim, TÜİK’e soracaksınız bunları...” 
Fakat derdini anlatamıyor. 
Ben de yaşadım; “AKP’nin 15 yılda ekonomide yarattığı ortalama büyüklük yüzde 4.8; geçmişten bundan daha büyük büyüme oranlarına ulaştı ülke, mesela...” dediğiniz zaman, karşınızdaki yandaşların hiçbiri bunu kabul etmeye yanaşmıyor. 
Yani, ya tam bilgisizlik veya bilerek yalan söyleyerek göz boyama var. 
Ekonomide gerçekler ve doğrular:Önümüzdeki 20 ay içinde başlı başına üzerinde durulması, açık seçik anlatılması gereken bir “efsane”. 
 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar