Stratejileri tuttu...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün Başkent Ankara'da zorlu bir rakiple deplasmanda oynayacağını bilerek, taktik açıdan kontrollü bir anlayış benimsemişti. "Öncelikle hücumu...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün Başkent Ankara'da zorlu bir rakiple deplasmanda oynayacağını bilerek, taktik açıdan kontrollü bir anlayış benimsemişti. "Öncelikle hücumu düşünelim ama takım savunmasını hiç ihmal etmeyelim" stratejisiyle erken bir skor avantajı elde edildi. Kısa süre sonra da, "Rakip ataklarda, takım halinde topun arkasına geçip, alan daraltmak" ana stratejiydi. Skor avantajından sonra maçın sonuna kadar Beşiktaş, geriyi hep kalabalık tuttu. Atiba'nın mükemmel performansıyla rakibe pozisyon üretecek şanslar tanınmadı.
Osmanlıspor'un daha baskılı olduğu ikinci yarının ilk 25 dakikasında Şenol Güneş, Tolgay- Quaresma değişikliği için biraz fazla bekledi. Bu değişiklikten sonra Beşiktaş, hem baskıyı kırdı hem de ikinci gol için rakibini tehdit etmeye başladı. Ve de aradığı golü de son dakikada buldu. Sonuçta da çok önemli bir 3 puan kazanıldı.
"Beşiktaş bu galibiyeti alırken çok iyi bir futbol mu sergiledi?" diye soracak olursanız, bir cevap "Hayır" olur ama bütün maç süresince sadece bitime 3 dakika kala Beşiktaş kalecisi Fabri'nin uzak mesafeden sürpriz şutu kurtarması dışında hiç pozisyon vermemesi bence günümüz futbolunda çok önemli bir artı olarak kabul edilir.
Babel uyum sürecinde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağır çekim film gibi hücum ediyor 23 Nisan 2024 | 3.034 Okunma Ofansif yükü Barış Alper taşıyor 22 Nisan 2024 | 204 Okunma Kartal’ın değişiklikleri gereksizdi 19 Nisan 2024 | 851 Okunma Galibiyetin mimarı Victor Nelsson 16 Nisan 2024 | 355 Okunma Osayi ve Livakovic! 15 Nisan 2024 | 541 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar