FETÖ: “Devlet gücünü kullanan terör örgütü”

"Tüm darbeler kamunun imkânları ile yapılır. Kamusal mal ve hizmetlerin demokratik denetimi, teröre ve darbeye zemin hazırlayan bir örgütün mali boyutunun ortaya çıkarılması özellikle önemlidir!"Önceki gün...

"Tüm darbeler kamunun imkânları ile yapılır. Kamusal mal ve hizmetlerin demokratik denetimi, teröre ve darbeye zemin hazırlayan bir örgütün mali boyutunun ortaya çıkarılması özellikle önemlidir!"
Önceki gün Polis Akademisi'ndeydik. Uluslararası literatüre de katkı sağlayacağını umduğum bir raporun ayrıntılarını tartıştık; "FETÖ ve PKK Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler!"
Eserin sahibi, Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı. Türkiye, Çomaklı'yı, Kozaİpek soruşturmasındaki bilirkişi raporu ve FETÖ holdinglerinin suç geliri aklama yöntemlerine dair tespitleri ile tanıdı. Prof. Çomaklı'nın, Deniz Turan'la ortaya çıkardığı tabloyu analiz etmeden önce, bir hususa değinelim:
"FETÖ'nün ve 15 Temmuz darbe girişiminin anatomisi!"
Evet, fedakâr yargı ve güvenlik mensuplarının iddianamelerinde değinilen pek çok konu var. 15 Temmuz ihanetini fotoğrafları ile anlatan dokümanlar da basıldı. Lakin dünya kamuoyunu FETÖ ile yüzleştirecek, onların zihin kodlarına da hitap edecek daha nice yayına ihtiyaç var.
Bu vesile ile Polis Akademisi Başkanı Prof. Yılmaz Çolak'ın şu cümlelerini de not edelim: "Ülkemizdeki bürokratik yapı dönüşmez, vesayet kırılmazsa demokratikleşmemiz zor olacaktır. Bu değişim mutlaka anayasal zeminde gerçekleşmelidir."

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 320 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 212 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 384 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar