Katar’dan Nereye Gidilir?

Olup biteni izliyoruz. Hem de şaşırmadan izliyoruz. Dünya düzeni denen bir düzenek var ve her şey sistemli şekilde ilerliyor.Katar'a reva görülen her şey, Arap ülkelerinin takındığı tavır, sessizce izleyenler...

Olup biteni izliyoruz. Hem de şaşırmadan izliyoruz. Dünya düzeni denen bir düzenek var ve her şey sistemli şekilde ilerliyor.

Katar'a reva görülen her şey, Arap ülkelerinin takındığı tavır, sessizce izleyenler derken her şey bildiğimiz gibi; ağır ağır ilerleyen bir çark var.

“Şimdi Katar nerden çıktı?” demeye gerek yok. Irak, Libya, Yemen, Mısır nerden çıktıysa aynı merkezin ayak oyunları ile karşı karşıya dünya.

Gizli el değil görünen el şüphesiz Amerika. Her ne kadar Katar'a uygulan ambargo ve ilişkilerin kesilmesi gibi yaptırımlarla ilgisinin olmadığını söylemesine rağmen Amerika her zaman bu tür oyunların aktörü rolündedir.

Trump ile biraz daha kendi içine çekilen, iç meseleleri ayyuka çıkmaya hazır olan Amerika ne olursa olsun dünyayı karıştırma maharetini kimseye kaptırmak istemez.

Katar'ın üzerine atılan leke, teröre destek verme. Bunu söyleyen kim; Suudi Arabistan mesela. Mısır'daki darbe sonrası darbeci Sisi'ye akıllara ziyan para yardımı yapan, dünya terör destekçisi Amerika'yla gönül bağını yine telaffuzu zor miktardaki anlaşmalarla pekiştiren Suudi Arabistan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar