Dinî Konuları Hafife Almak

OSMANLICA zengin Türkçedeki tehâvün kelimesi önemsememek, hafife almak, aldırış etmemek mânalarına gelir.Kelime kullanılmıyor ama mânası bakidir. Müslüman halkın bir kısmı namazı hafife...

OSMANLICA zengin Türkçedeki tehâvün kelimesi önemsememek, hafife almak, aldırış etmemek mânalarına gelir.
Kelime kullanılmıyor ama mânası bakidir. Müslüman halkın bir kısmı namazı hafife alıyor… Dinî ve imanî konuları hafife alıyor.
Bunun suçu ve vebali halka mı aittir? Halk elbette kabahatlidir ama suçun büyüğü bilenlere aittir. Bilenler bilmeyenleri uyarmış, aydınlatmış, bilgilendirmiş olsaydı; islamî, imanî, Kur’anî konular hafife alınmazdı.
İlmihalini öğrenmek, namazı kılmak, İslam ahlakının emir yasak ve öğütlerini hayata uygulamak konusunda niçin bu kadar gevşeklik var? Bunun birinci sebebi Müslüman yığınların hızla dünyevîleşmesi, sekülerleşmesi, laikleşmesidir. 
Bunca İmam-Hatip mektebine, ilahiyat fakültesine, okullarda sözde din dersleri verilmesine, iktidarın siyasal İslamcıların elinde olmasına rağmen dindarlık geriliyor. Namaz kılanlar, oruç tutanlar azınlığa düştü. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar