Müslümanın Korkuları

Müslümanın korkuları, endişeleri, derin kaygıları vardır. Korkusuz, endişesiz, kaygısız Müslüman olmaz… Korkuların başında Allah’tan korkmak, çekinmek gelir. Allah’tan korkmayan kimse...

Müslümanın korkuları, endişeleri, derin kaygıları vardır. Korkusuz, endişesiz, kaygısız Müslüman olmaz… Korkuların başında Allah’tan korkmak, çekinmek gelir. Allah’tan korkmayan kimse, dıştansofu ve dindar Müslüman görünse bile gerçek ve olgunMüslüman olmaktan çıkar, canavarlaşır.
Kul Allah’ı görmüyor, Allah kulunugörüyor ve biliyor. 
Müslümanda, son nefesini imanla verip verememe konusunda derin bir endişe vardır. Ölüm gelip çattığı an Hazretim zuhur eder beni kurtarır, doğru Cennet’e postalardiyenin aklına şaşılır.
Gerçek ve olgun Müslüman namaz kıldıktan sonra mahcûbiyet içinde Hak Tealadan bağışlanma diler. Evetibâdet ettim ama Sana lâyık namaz kılamadım, beni bağışla der. Hani bazı camilerde farz namazdan sonra üç kere beş kere estağfurullah deniyor ya… 
Uyanık Müslüman ne kadar ibâdet ederse etsin, ne kadar namaz kılarsa kılsın bunları yeterli görmez. Müslüman ‘ucba düşmez gurura kapılmaz. Eski büyüklerden biri, ziyaretine gelen şeyhlerden birine sormuş: - Ne var ne yok ne yapıyorsunuz?..Şeyh efendi “Bulursak yiyoruz, şükrediyoruz, bulamazsak sabrediyoruz”demiş. Büyük zat “Bu dediğini Bağdadınköpekleri de yapıyor”cevabını vermiş. Peki, ne yapmak lazım?.. Biz bulursak dağıtıyor infak ediyoruz, bulamazsak şükrediyoruzbuyurmuş. 
Müslüman erkek,hanımı ve çocukları konusunda büyük korku içindedir. Oğlunu, kızını Allah’ın rızasına, Kur’ana ve Sünnete uygun bir şekilde yetiştirebilmekte midir? Karısını haramlardan koruyabilmekte midir?
Ticâret yapıyorsa yine büyük kaygılar içindedir. Helâlinden kazanabiliyor mu, haramaşüphelilere bulaşıyor mu, servetinin, sermayesinin hesabını nasıl verecek? 
İlim sahibi Müslüman ilmi dolayısıyla korkudan, sorumluluk duygusundan tir tir titrer. Allah bana ilim nasip etti, büyük sorumluluk altındayım, bunun hakkını verebiliyor muyum? Allah rızası için câhilleri uyarıp aydınlatıyor muyum? Benden sonra dîni hizmetleri devâm ettirecek talebe yetiştiriyor muyum? 
Şeyh ise,müritlerinin ve kendisini sevenlerin(muhiblerin) yükü omuzlarını çökertir. 
Bu devirde şu ülkedeki fısk, fücur, fuhşiyyat azgınlık aşikâre işlenen günahlar karşısında Müslümanın rahat, mutlu, huzurlu bir hayat sürmesi nasıl mümkün olabilir?
Allah’ın gazab ve hışm ettiği bunca münkerâtküstahça arsızca işlenirken, bunlara karış nehy-i münker yapılmazkenMüslüman nasıl rahat olabilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar