Türkçenin Asıl Alfabesi İslam-Kur’an Yazısıdır

Türkçenin yazılmasında İslam-Kur’an alfabesi Latin alfabesinden daha faydalı ve üstündür.Bazıları ama Latin alfabesi ile okuyup yazmak daha kolay diyeceklerdir. Sadece kolay olmak bir şey ifade etmez. Kolay alfabelerle...

Türkçenin yazılmasında İslam-Kur’an alfabesi Latin alfabesinden daha faydalı ve üstündür.
Bazıları ama Latin alfabesi ile okuyup yazmak daha kolay diyeceklerdir.

Sadece kolay olmak bir şey ifade etmez.

Kolay alfabelerle, okunduğu gibi yazılan, yazıldığı gibi okunan lisan; toplumu, çocukları, gençleri, halkı geri bırakır, onlarda zihin tembelliğine yol açar, edebî ve sosyal kültürü durgunlaştırır.

Örnekler: Japonların ilerlemesinin, başarmasının sırlarından biri kendi o çok zor, o çok çetrefil, o öğrenilmesi ve öğretilmesi çok meşakkatli yazılarındandır. Onlar, bizim gibi Latin alfabesini almış olsalardı, uzak doğunun hasta ülkesi olurlardı.

Çin de öyledir. Çinliler niçin Latin alfabesine geçmiyor? Çinliler, o gerçekten çok zor ve karışık yazılarıyla niçin ve nasıl bu kadar ilerliyor?

İngiliz dili Latin yazısıyla yazılıyor ama imlası karmakarışıktır. Lastik yazıyorlar, kauçuk okuyorlar.

Bizim Latincilerin bir kısmı sırılsıklam Yahudi aşığıdır. Bu filosemitler İsrailin niçin Latin harflerini benimsemediğini, kendi millî İbranî yazısını ısrarla kullandığını bize nasıl izah edecekler?

1928’deki alfabe devrimi Türkiye kültürünün belini kırmıştır.

Dönmeler, Kriptolar bu devrimi benimseyebilir ama Müslüman çoğunluk, Türk unsuru, Türkleşmişler asla beğenemez ve benimseyemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar