Sanki sadece trafikte mi magandalar var ki?

Trafik polisleri diğer araçların arasında slalom yaparak insanların can ve mal güvenliklerini tehdit eden magandaları, kamera görüntüleriyle ve denetimlerle tespit etmeye başlamışlar. Bu trafik magandalarının...

Trafik polisleri diğer araçların arasında slalom yaparak insanların can ve mal güvenliklerini tehdit eden magandaları, kamera görüntüleriyle ve denetimlerle tespit etmeye başlamışlar. Bu trafik magandalarının ehliyetlerine el konulduktan başka, bunlar akıl sağlığı kontrolüne (Psikoteknik testi) gönderileceklermiş... "Akıl sağlığı yerindedir" raporu alabilenlere ehliyetleri geri verilecekmiş. 

Siyasi magandalar 
Mümkün olsa ve bir gün Cemaatçi, bir gün laikçi, bir gün milliyetçi, bir gün sağcı, bir gün solcu, bir gün liberal, bir gün muhafazakâr, bir gün barışçı, bir gün savaşçı görüntü vermek için slalom yaparak, düşünce hayatının ve demokrasinin sağlığını tehdit eden siyaset magandalarından da, akıl sağlığı raporu istenebilse... Bunların arasında Yunanistan'ın iflasına imrenenler ve kendilerini Çipras gibi görenler de yok mu sanki? 

Rekabet mi hakaret mi? 
Özgür düşünce ve serbest rekabet, toplumları geliştiren itici güçlerdir. Çoğulcu demokrasi farklılıkların bir arada yaşamalarını ve uzlaşmalarla sorunlara çözüm üretilebilmesini mümkün kılan sistemdir. "Eleştiri" de "Muhalefet" de demokrasinin vazgeçilmezleridir. Ama bunların arasına "Haset", "Nefret", "Şiddet" gibi öğeler karışınca iş çığırından çıkar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar