Darbeciler ne planlıyor?

Demokrasi nöbeti sürüyor. Türkiye'nin dört bir yanında milyonları meydanlara üç değer çekiyor; "Demokrasi, Vatan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan" Zaman geçtikçe 15 Temmuz gecesi, bu halkın darbecilere...

Demokrasi nöbeti sürüyor. Türkiye'nin dört bir yanında milyonları meydanlara üç değer çekiyor; "Demokrasi, Vatan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan" Zaman geçtikçe 15 Temmuz gecesi, bu halkın darbecilere karşı nasıl müthiş bir şey başardığı daha iyi anlaşılıyor. Şimdi, ülkeye, demokrasiye sahip çıkmak, "Biz birlikte başardık" duygusunu paylaşmak istiyor. O duyguyu korumak için de 16 gündür çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek milyonlar meydanlara akıyor. Artık böyle değerli bir ortak noktamız var. Ama ciddi kaygımız da var. Çünkü kanlı darbe girişimi geride kalmasına rağmen tehlike henüz geçmiş değil.
Dünyanın umursamazlığı, dost ülkelerin sessizliği, stratejik ortakların pervasızlığı bu anlama geliyor. Ve şu soru soruluyor; Acaba karanlık mahfiller ne gibi kirli tuzaklar hazırlıyor?
Karşımıza neyle çıkacaklarını bilmiyoruz. Mezhep veya etnik kesim üzerinden yeni bir tezgah mı kuracaklar, yoksa suikastlarla infial mi yaratacaklar ya da ekonomi üzerinden derin bir saldırıya mı geçecekler bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey, vazgeçmedikleri...
Bu da karşımızda sadece iktidar hırsı taşıyan bir megaloman değil daha büyük ve kirli bir güç olduğunu gösteriyor.
Peki, ne yapmalı?
Türkiye'yi, Mısır, Libya ve Irak'a çevirmek isteyenlere karşı sadece halkın direnişiyle mi yetinilecek yoksa 15 Temmuz demokrasi zaferini dünyaya anlatacak yeni bir yol mu bulunacak?
Yapılacak çok şey var. Durum kritik ama umutsuz değil. Bir kere içeride yıllar sonra ilk kez başta AK Parti, CHP ve MHP olmak üzere tüm siyasi partiler arasında darbelere karşı ortak bir tavır gelişti. Bu en büyük motivasyonumuz.
Ama yetmez...
Bir adım ötesine ihtiyaç var. Mesele dünyaya anlatılmalı. Siyasi partiler, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri hemen harekete geçmeli. TÜSİAD, TOBB, DEİK, MÜSİAD ne yapıyor? İş konseyleri harekete geçirildi mi? Onlarca ülkede işadamlarımızın partnerlerine darbecilere karşı halkın verdiği demokrasi mücadelesi anlatıldı mı?
İş ciddiye alınmalı çünkü içimizdeki düşman FETÖ oralarda boş durmuyor, Washington'dan Brüksel'e önemli merkezleri kapatmış durumda.
Etkili lobi şirketleriyle çalışıyor.
Bu kirli yapıya karşı, sadece dili ve içeriği zayıf ilanlar vermek yetmez, başta ekonomi olmak üzere her alanda daha kalıcı çalışmalar gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.757 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.619 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar