Başka Türkiye yok; herkesin tasavvuru başka olsa da!

Bir kez daha yol ayrımındayız. Yüz yıl önce eksik bırakılan hesaplar, yeni denklemler üzerinden açıla açıla bugünlere tüm canlılığıyla geldi, gelmekte. Hesabın içinde hesap, içinde...

Bir kez daha yol ayrımındayız. Yüz yıl önce eksik bırakılan hesaplar, yeni denklemler üzerinden açıla açıla bugünlere tüm canlılığıyla geldi, gelmekte. Hesabın içinde hesap, içinde yine hesap var. Daima. Bizi içimizden çürüten, çatıştıran, yozlaştıran ne kadar kasıt varsa sanki hepsinin pençesine düşmüşüz.

Türkiye'nin yolunu kesintisiz biçimde tıkamak isteyenler olduğu gerçeği hiç bu kadar alenileşmemişti. 70'lerdeki anarşi döneminde, 80 darbesinde, 90'ların ceberut devletinde, 28 Şubat'ta, onu izleyen ekonomik kriz döneminde, faiz vurguncularının siyaseti dizayn etme çabalarında... Velhasıl Osmanlı'nın yıkılış döneminden itibaren hiç kesilmeyen suikastlar, katliamlar, darbeler ve vesayet dönemlerinde bu kesintisiz gerçeğin sinir uçlarına değiyorduk durmadan.

Bu kez ise sosyal medya üzerinden tasarımlanan ve hayata geçirilen 'çarpıtma haberler ağı' ve karalama kampanyaları sayesinde bu gerçeği artık çok daha net görebiliyoruz. Yarım saat sonra yalan olduğu ortaya çıkacak devlet / hükümet aleyhine düzenlenmiş 'tasarım-haberler' bu kirli niyetlerin en somut kanıtı. Her seferinde bunları servis edenleri ve bilerek ya da bilmeden yayanları ve bu çarpıtmalara alet olanları görmek, insanda umutsuzluk yaratıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar