Türkiye prangalarından kurtuluyor

AK Parti hükümetine yıllardır içeride Batı’nın siyasi uzantılarıyla uzlaşma içine girmesi, dışarıda ise ABD’ye teslim olması dayatılıyor. Bu dayatma 7 Haziran’da en üst düzeyde...

AK Parti hükümetine yıllardır içeride Batı’nın siyasi uzantılarıyla uzlaşma içine girmesi, dışarıda ise ABD’ye teslim olması dayatılıyor. Bu dayatma 7 Haziran’da en üst düzeyde hissedildi. Beklenti, AK Parti’nin CHP ile koalisyon kurup FETÖ ve PKK’yla mücadeleyi askıya almasıydı; dışarıda ise PYD’li “Terör devleti”ne onay vermesi bekleniyordu.

Ancak Erdoğan’ın vizyoner liderliği, öngörüsü, millete olan güveni sayesinde AK Parti ve Türkiye kapana kıstırılmaktan kurtuldu. Erdoğan’ın geliştirdiği direnci kırmak için “iç savaş” kartı masaya sürüldü. Güneydoğu, Suriye’ye dönüştürülmeye çalışıldı. Bu da sonuç vermeyince FETÖ’nün darbe girişimi gündeme geldi.

Bu da olmayınca hep birlikte 16 Nisan’da “Hayır”a yüklendiler. Dışarıdan ve içeriden geniş bir “Hayır” koalisyonu oluşturuldu. Erdoğan’ın sandıkta da bileğini bükemeyince Türkiye’nin önü açıldı. ABD’nin öncülüğünü yaptığı Batılı koalisyona rağmen PKK ve YPG vuruldu. Bu harekatla ABD’nin de, PYD’nin de dengesi bozuldu.

"Mahrem imamlar” operasyonu ile de FETÖ’ye şu ana kadarki en radikal darbe vurulmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ilgili mevcut kabulleri tek tek değiştiriyor. Batı, PKK’yla mücadeleyi Türkiye’nin içiyle sınırlamaya çalışırken devlet bunu sınır ötesine, ABD ve Batılı koalisyonun nüfuz alanına taşıyarak yanıt veriyor.

FETÖ’yle mücadeleyi üç-beş memurun tasfiyesine indirgemeye çalışan Batı’ya sayıca da en büyük gözaltı kararları verilerek karşılık veriliyor. 10 bine yakın Emniyet personeli, önceki gün FETÖ’yle iltisakı sebebiyle görevinden uzaklaştırıldı. 1000’den fazla örgüt imamı ise gözaltında.

Bu operasyonlarla Erdoğan’ı mevcut kabulleri, statükoyu tanımayacağını ilan etmiş oldu.

Siyaset oyununun kuralını bugüne değin hep Batı belirledi ve bu oyunda ne yazık ki bütün yollar hep Batı’ya çıkıyordu. Ne yaparsanız yapın oyunun galibi Batı oluyor, 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar