2019 hesapları

Sandıktan zayıf olduğu iddia edilen bir “Evet” çıkması, “Hayır”cı cephenin 2019 hesapları yapmasını hızlandırdı. Heveslendiler, ümitlendiler, iki yıl sonrasının seçimleri...

Sandıktan zayıf olduğu iddia edilen bir “Evet” çıkması, “Hayır”cı cephenin 2019 hesapları yapmasını hızlandırdı. Heveslendiler, ümitlendiler, iki yıl sonrasının seçimleri için şimdiden kolları sıvadılar bile.

Peki neyin ümidi bu, neyin hesabı? Elbette ki Erdoğan’ı devirmenin hesabı. Doğan grubu “yüzde 48.4’ün başkanı kim olsun” kampanyasını şimdiden başlattı.

Hem sağdan, hem soldan; hem muhafazakarlardan hem seküler çevrelerden; hem Türklerden, hem Kürtlerden; hem CHP’den hem AK Parti’den; hem FETÖ’den hem PKK’dan oy alacak, 2019’da Erdoğan’ı alt edecek bir isim arayışı peşindeler.

CHP de şimdiden iki yıl sonrasının seçimleri için çalışmaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal, tam saha presle 1-0’lık skorun tersine çevrilebileceğini düşünerek harekete geçtiler.

CHP’nin taktiği 2019’a kadar Erdoğan’ı yormak ve pozisyon vermeyerek hep savunmada kalmasını sağlamak.

2019 kampanyasının yönetici merkezi daha önce olduğu gibi yine Avrupa.

“Hayır” kampanyasının öncülüğünü de yapan Avrupa, Erdoğan aleyhindeki kara propaganda savaşını 2019’a kadar tırmandırarak devam ettirecek. Batı medyasının manşetlerini yine Erdoğan süsleyecek.

TIME, bu yılki sayısında Erdoğan’ı Can Dündar’a yazdırarak, Batı’nın Erdoğan’ı devirene kadar algı operasyonlarından vazgeçmeyeceğinin altını çizmiş oldu.

Batı’nın ve içerideki siyasi uzantılarının 2019 umutlarını besleyen, heveslerini artıran en önemli faktörlerden biri de AK Parti ve bu partinin seçmen tabanı.

AK Parti içinden ve tabandan bir kesimin Erdoğan’a yüz çevirmesini sağlamadıkları sürece 2019’da muvaffak olmaları mümkün değil, bunun farkındalar.

İstanbul (Üsküdar, Fatih, Eyüp) başta olmak üzere büyük şehirlerde AK Parti oylarında görülen eksilme iştahlarını artırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar