‘Evet’in misyonu, ‘Hayır’ın işlevi

Hükümet sisteminde yapılmak istenen değişikliğin amacı vesayet üreten odakları azami düzeyde işlevsiz kılmak ve mümkün mertebe oyunun dışına itmek. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle millet iradesine...

Hükümet sisteminde yapılmak istenen değişikliğin amacı vesayet üreten odakları azami düzeyde işlevsiz kılmak ve mümkün mertebe oyunun dışına itmek. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle millet iradesine daha fazla alan açılmak isteniyor.

Mevcut siyasal sistem görünürde demokratik bir işleyişe sahip olsa da özde vesayet üreten bir özellikte. Hükümetler işbaşına ne kadar güçlü gelirlerse gelsinler devlet içindeki oligarşik egemenliği bir türlü kıramıyorlar.

AK Parti, 15 yıllık iktidarının sonunda hem polis teşkilatı içinden, hem Yargı’dan hem de TSK içinden gelen kumpas ve darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldı. Bu tablo hükümetlerin devlete nüfuz edemediğinin en açık göstergesi.

Günün sonunda polis teşkilatında, Yargı’da, TSK’da örgütlenen demokrasi dışı yapılar, millet iradesi üzerinde egemenlik iddiasında bulunabildiler. Batı destekli darbe girişimleriyle halk iktidarını devirmeye kalktılar. Bunlar olurken, parlamentoda bulunan partiler ne yaptı, dersiniz? Meclis’te grubu bulunan iki parti (CHP ve HDP) bu darbe girişimlerine ya zemin hazırlamakla meşguldü ya da meşruiyet üretmek için çaba sarf ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar