“Hasta adam”

Ortaköy katliamının ardından Batı medyasında çıkan haber ve analizler ilginçti. İngiliz The Independent“Türkiye’nin çökme riskiyle karşı karşıya” olduğunu ileri süren bir...

Ortaköy katliamının ardından Batı medyasında çıkan haber ve analizler ilginçti. İngiliz The Independent“Türkiye’nin çökme riskiyle karşı karşıya” olduğunu ileri süren bir yazıya yer verdi; Daily Delegraph ise Mark Almond imzasıyla yer verdiği bir analizde Türkiye’yi Avrupa’nın yeni “Hasta adamı” olarak niteledi.

Her iki analizin ortak noktası Türkiye’ye ömür biçmesi.

Batı, Türkiye’nin ömür biçilecek bir ülke olmadığını aslında tarihten az çok bilmekte. “Hasta adam” olarak niteledikleri Osmanlı’yı yağmalamaya geldiklerinde aslında hayal kırıklığına uğradılar; buralara kadar Türkleri tarihten silmeye gelen Avrupalı devletler, İstiklal Harbi zaferiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kabul etmek zorunda kaldılar.

Ancak Türkiye’yi çökertme planlarından vazgeçmedikleri de sır değil. Bugün karşı karşıya kaldığımız terör saldırılarının arkasında Batı’nın yüzyıl önce yarım kalmış hesapları, emelleri bulunmakta. Terör örgütlerini kullanarak Türkiye’yi bölünme, parçalanma, çökme kıvamına getirmek istiyorlar. PKK’yı, FETÖ’yü, DEAŞ’ı sırayla Türkiye’nin üzerine salan Batı’dır.

Ama iddia ettikleri gibi de Türkiye bugün ne çökme riski taşıyor, ne ölmeye mahkum bir “hasta adam”. Bunca çabaya, komploya, kışkırtmaya, terör saldırılarına rağmen Türkiye’yi çökme noktasına getirebilmiş değiller. Bunu başarmaktan henüz çok uzaklar.

Eğer devlet ve millet olarak terör saldırıları karşısında paniğe kapılıp kendimize olan güveni yitirirsek çözülme ve çökme tehlikesi başgösterir.

Batılı devletler işte tam da bu noktaya çalışıyorlar. Her terör saldırısından sonra Türkiye’nin çöktüğü, bittiği yönünde psikolojik savaş içerikli haber ve analizlere biraz daha fazla yer vererek özgüvenimizi sarsmak istiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar