Öcalan, Baykal'a dönüştürüldü

A-Haber ve Atv ortak yayınında Mehmet Barlas'ın konuğu olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, merak edilen sorulara ilk kez bu kadar net yanıtlar verdi. 7 Haziran seçimleri sonrası devletin çözüm sürecine ilişkin yol...

A-Haber ve Atv ortak yayınında Mehmet Barlas'ın konuğu olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, merak edilen sorulara ilk kez bu kadar net yanıtlar verdi. 7 Haziran seçimleri sonrası devletin çözüm sürecine ilişkin yol haritasından, İmralı'yla ilişkilere ve HDP'nin riskli seçim kararına kadar pek çok konuya açıklık getirdi.  

Benim dikkatimi çeken konulardan biri HDP'nin, 7 Haziran seçimlerine parti olarak girme kararını nasıl aldığıyla ilgiliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin bu kararı İmralı'ya rağmen ama Kandil ve Avrupa'yı arkasına alarak verdiğini açıkladı.  
Oysa bugüne kadar Öcalan adına yapılan açıklamalarda bu kararın arkasında hep İmralı'nın olduğu belirtiliyordu. Fakat Öcalan'ın bu yönde açık, kesin ve net bir ifadesi ise kamuoyuna hiç sunulmadı. 
10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş'ın adaylığı konusunda da böyle bir belirsizlik vardı; İmralı heyetinin, Öcalan'ın Demirtaş'ın adaylığını desteklediğini duyurmasına karşın seçim sonrası İmralı'dan yapılan açıklamada Demirtaş'ın adı bile anılmadı ve seçim başarısı "30 yıllık örgütlü mücadeleye" bağlandı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar