Sis perdesini Meclis kaldırsın

Meclisteki dört partinin kalkışmaya karşı ortak bildiriye imza atmasıyla başlayan mutabakat, olayın TBMM’de kurulacak bir komisyon tarafından araştırılması teklifinin oybirliği ile kabulüyle bir adım daha...

Meclisteki dört partinin kalkışmaya karşı ortak bildiriye imza atmasıyla başlayan mutabakat, olayın TBMM’de kurulacak bir komisyon tarafından araştırılması teklifinin oybirliği ile kabulüyle bir adım daha ilerlemiş oldu.
Bu komisyon en kısa zamanda oluşturulup çalışmaya başlamalı ve 15 Temmuz gecesiyle sonrasında yaşanan olayların arkaplanını açığa çıkaracak doğru bilgilere ulaşarak kamuoyunu aydınlatmalı.

Şimdiye kadarki süreçte özellikle komuta kademesinden sâdır olan çelişkili açıklamalar, ortaya çıkan istifhamları daha da arttırarak, kafaları iyice karıştırdı.

Genelkurmay Başkanının, kuvvet komutanlarının, bilhassa Hava Kuvvetleri Komutanının, orgeneral seviyesindeki diğer paşalardan başlayarak olaya farklı şekilde karıştıkları söylenen üst düzey subayların, yaverlerin, özel kalem müdürlerinin, emir subaylarının... ifadeleri olarak medyaya yansıtılan beyanlarla oluşan tablo toplumu tam bir bilgi kirliliği ve çelişkiler yumağı ile yüz yüze getirdi.

Aynı şekilde MİT başta olmak üzere istihbarat birimlerinin bu süreçte verdikleri fotoğraf da mutlaka aydınlatılması icab eden flu, hattâ kara noktalarla dolu.

Kalkışmanın en kritik saatlerindeki konumları belirsizliğini koruyan Genelkurmay Başkanı ile MİT Müsteşarının görevden alınmaları bahsine “Dere geçerken at değiştirilmez” mantığıyla yaklaşılması da izaha muhtaç olan konulardan biri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar