Derbide favorim Galatasaray!..

Ligin ilk derbisi bu hafta.. 4 haftada puan kaybı olmayan Başakşehir'in ardından ayni puanla ikinci ve üçüncü durumdaki Beşiktaş ve Galatasaray kozlarını İnönü Stadı'nda paylaşacak....Ve favorim...

Ligin ilk derbisi bu hafta.. 4 haftada puan kaybı olmayan Başakşehir'in ardından ayni puanla ikinci ve üçüncü durumdaki Beşiktaş ve Galatasaray kozlarını İnönü Stadı'nda paylaşacak..
..Ve favorim Galatasaray!.
İki rakibin de maçlarını sezon başından beri dikkatle izliyorum. Özellikle Galatasaray ilk yedi puanının nerdeyse hepsini büyük şansı ve rakiplerinin akıl almaz beceriksizlikleri ile kazandı.. Bu maçları ardından en çok ve en sert eleştirdiğim takım oldu.
O zaman, şimdi nasıl, hem de geçen yılın şampiyonu ve bu yıl nerdeyse iki takım çıkaracak kadar transfer yapan Beşiktaş'a karşı favori olur?.
Kararıma sebep, son hafta maçları..
Wesley Sneijder'ın nerdeyse oyuncağı haline gelmiş Galatasaray, geçen hafta kulübün içini yakından izleyen yazarların kopardıkları kıyametle aklını başına almış göründü. Selçuk ve Sabri başta yerli oyuncuların tasfiyesi planından en azından şimdilik vaz geçilmiş.. Galatasaray sahaya, bir hafta evvelki on birinden tek değişiklik yapmadan çıktı.
İlk olumlu izlenimim de bu oldu. Sebebi ne olursa olsun, ayni 11, Galatasaray'a oturmuş bir takım, oturmuş bir futbol kazandırmış görünüyor.. İki yıl önce Hamza'nın Galatasaray'ı şampiyon yapan takım ve oyun düzeni bu..
Sağda Sabri, Selçuk, Yasin, solda Carole, Sneijder, Bruma üçlü oyunları ile kurulan ve rakip savunmayı dağıtan kanat akınları.. Aslında Bruma ile Yasin bence yanlış kanatlardaydılar ama, medya, Sneijder, Bruma ikilisini tercih edince hafta arasında, Riekerink de tercihini öyle yapmıştı.
Medya genelde sağ kanadı beğenmedi. Sabri ve Yasin'in yerlerini sallantıda gördü. Bunlar nasıl maç izliyorlar anlamak zor.. Sabri ve Yasin'e saldıranlara bu kaçıncı meydan okumam.. Gelin maçın bandını beraber izleyelim..
Galatasaray'ın yengeç gibi tek yanlı oynadığı doğru. Selçuk dahil herkes Bruma ve Sneijder tarafına oynamaya meraklı da ondan.. Sabri'nin yan hakemin önünde bomboş el sallamaktan kolu yoruldu. 10 ileri çıkışından ancak birinde top alabildi. Soldan akınları Hikmet Karaman iyi tahmin ettiği için önlemlerini almıştı. Bu önlemlere bir de Bruma'nın çok kişisel, egoist oyunu ve sahanın en çok koşan adamlarından biri olmasına rağmen Sneijder'in gerek şut gerek pas final dokunuşlarda akıllara seza yanlışları eklenince, akınların yığıldığı kanat nerdeyse etkisiz hale geldi. Maçı eleştirenlerin yüzde sekseni, Galatasaray'ın iki golünün de, "İşlemeyen (!)" sağ kanattan geldiğinin farkına varmadılar, nedense?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 276 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 605 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 358 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar