Bugünlerde spor konuşalım!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. "Meclis Başkanını seçinceye kadar, kimseye hükümet kurma görevi vermeyeceğim."Bu demektir ki, koalisyon kurmak için resmi görüşmeler en az bir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 
"Meclis Başkanını seçinceye kadar, kimseye hükümet kurma görevi vermeyeceğim."
Bu demektir ki, koalisyon kurmak için resmi görüşmeler en az bir hafta başlamayacak. O zaman en iyisi bu hafta siyaset konuşmamak..
Neden?.
Koalisyon uzlaşma demek.. Uzlaşmak için, sonra seni bağlayacak kesin laflar etmemek gerek. Oysa bizim siyasetçiler, karşılarında bir mikrofon, bir kamera gördüklerinde, akıllarındaki her şeyi döküyorlar. Hatta akıllarında olmayan, o an akıllarına geliverenleri de.. Ve gaza gelip öyle keskin konuşuyorlar ki, milletin zerre uzlaşma umudu kalmıyor.
İşin içine biz de yorumlarımızla girince ve de bu yorumları, genelde "Uzlaşma" değil de, kafamızda kim varsa ona göre yapınca, demokrasilerde çare nerdeyse tükenir oluyor..
Ne koalisyonu, ağzından çıkanın "Kanun" olduğu Fatih Sultan Mehmet, gazetelerin, radyoların, televizyonların, internetlerin bulunmadığı, iletişimin nerdeyse mümkün olmadığı devirlerde hem de ne demişti?. 
"Aklımdan geçeni bir teli bilse, sakalımın tümünü keserim.." 
"Biri, bugün kendisini lider sananlara Fatih'in niçin lider olduğunu anlatmalı" deyip, Meclis Başkanını seçene dek siyaset yazmama kararımı yürürlüğe koyuyorum..
Spor konuşalım o zaman..
Galatasaray konuşalım mesela..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 276 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 605 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 358 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar