Atatürk’ü Anmama Günü!..

Bu ulusal bayramların tümünü iptal etmeli.. Dini bayramlar neyimize yetmiyor?. Şeker, Kurban Bayramları, Noeller, Paskalyalar, Hanukalar.. Adı Türkiye olan ülkede, bu sınırlar içinde, bu ülkenin vatandaşı olan...

Bu ulusal bayramların tümünü iptal etmeli.. Dini bayramlar neyimize yetmiyor?. Şeker, Kurban Bayramları, Noeller, Paskalyalar, Hanukalar.. 
Adı Türkiye olan ülkede, bu sınırlar içinde, bu ülkenin vatandaşı olan insanlar bir türlü "Biz" olamıyorsak, o zaman "Ulusal Bayram" ne aptalca bir laftır.. 
137 ayrı cinsten, ırktan, milletten insanın yaşadığı Amerika'da bir ulusal bayram izleyin.. Kent meydanlarında, caddelerinde, televizyonlarında, evlerinde, bahçelerinde, insanların nasıl "Biz" olduklarını, nasıl "Amerika" diye şarkılar, marşlar söylediklerini görün.. 
Fransa'da 14 Temmuz yaşayın bir.. Komşu Yunanistan'ı, Türklere "Hayır" dedikleri günde bir dolaşın, öteye gitmeye gerek yok.. 
19 Mayıs!.. Kurtuluş Savaşı'nın başladığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin emperyalist işgale baş kaldırdığı gün. Doğum gününü resmen soran İngiltere'ye Mustafa Kemal Atatürk "Neden 19 Mayıs olmasın" demişti. İngilizler, kral ve kraliçelerinin doğum günlerini iklim tersse iki kez kutlarlar. Gerçek doğum günü kışa geliyorsa, millet rahat sokaklara dökülsün diye, resmisi, yaz gününe rastlatılır. Resmi doğum kaydı olmayan Atatürk de "Bahar günlerinden biriydi. Neden 19 Mayıs olmasın" demişti, Afet İnan'a. Öyle resmi cevap yazılmıştı. İngiltere'ye.. "Atatürk'ün doğum günü, 19 Mayıs'tır" diye.. 
19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olma yanında, bir de "Atayı Anma Günü" olması bundan.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 276 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 605 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 358 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar