Teröre karşı duâ

Türkiye ne yapıp etmeli, terör belâsından kurtulmalı. Tabiî ki ‘ne yapıp etmeli’ tesbitinden, hukuk dışı adımların atılması şeklindeki bir yol akla gelmemeli. Hak, hukuk ve adaleti ihya ederek terör...

Türkiye ne yapıp etmeli, terör belâsından kurtulmalı. Tabiî ki ‘ne yapıp etmeli’ tesbitinden, hukuk dışı adımların atılması şeklindeki bir yol akla gelmemeli. Hak, hukuk ve adaleti ihya ederek terör belasından kurtulmak durumundayız.
Peki mu mümkün müdür? Mümkündür. Zaten aksini düşünmek, teröre zemin hazırlamak anlamına gelir. Yani hak, hukuk ve adaletin olmadığı yerde barışı temin etmek mümkün değil. Olsa bile geçici, sathi ve bir süreliğine barış olur ki buna da barış demek kendini kandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Şunu da unutmamak gerekir ki, Türkiye’nin birinci acil gündem maddesi terör ve terörle mücadeledir ve öyle olmalıdır. Çünkü terörün hüküm sürdüğü yerde, barışın kalmadığı ülkede ‘dine hizmet’ dahi yapılamaz ya da zor yapılır.

Terör sebebiyle mağdur olan illerdeki sivil toplum kuruluşları zaman zaman bildiri yayınlayarak dertlerini anlatmaya ve seslerini duyurmaya çalışırlar. Bitlis’teki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de, Doğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde artan terör saldırılarına tepki gösterip ortak bir açıklama yapmışlar. Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, yaptığı açıklamada, “Bu çatışmaların, tekrar çatışmasızlığa dönüşmesi gerekiyor. Aksi takdirde bundan sadece bölge değil, ülkenin tamamı zarar görecek” demiş. (AA, 2 Eylül 2015)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar