Hürriyet ağalarının memleket evlatları olarak üç portresi

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, üzerine düşeni yapmış.Kasketler 10 numara yerel... Poşu desen, yüzde 100 mahalli... Gelgelelim içine konacak adam deyince... İşte eldeki bu... Hürriyet...


MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, üzerine düşeni yapmış.
Kasketler 10 numara yerel...

Poşu desen, yüzde 100 mahalli...

Gelgelelim içine konacak adam deyince...

İşte eldeki bu...

Hürriyet üst yönetimi ve yazarları önceki akşam Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin misafiriydi...

İşte orada çekilen bir fotoğraf ve “Hürriyet ağababalarının memleket evladı olarak portreleri”.

Hürriyet


SEDAT ERGİN: İNGİLİZ MONŞERİ İLE EGE HANIMAĞASI ARASI
Yüz dili: Belirsiz. Sıkıntılı. “Giydik ama iyi mi yaptık” ile “Madem geldik giyelim bari” arasında sıkışmış kalmış.
Kasket dili: 5 numara alınması gerekirken yanlışlıkla 4 numara alınmış. Öne doğru eğim açısı “teennili” bir biçimde ince ayarlı.
Poşu dili: On numara monşer tarzı yapılmak istenmiş ama Ege başörtüsü tarzına düşmüş. Bir adım ötesi “hanımağa” tarzına düşecek. Görünmese de poşunun altında kravat olduğu kesin.
El ve kol dili: Eller cepte. Tam “Öne bağlamış klasik Sedat Ergin Ankara tarzı değil” diyecekken, gözünüz bir sonraki kareye takılıyor. Ahhh. İşte yine o malum poz... Adana-Mersinli Sedat Ağa gitmiş, Ankaralı Sedat gelmiş. Arkadaş... Sedat Ergin asla Ankara misketi oynamaz.
Ceket dili: Blazerin metal düğmesi, “Arkadaş ağalık sizde kalsın, bana Brooks Brothers yeter” çığlığı olarak ta buralara geliyor..


KANAT ATKAYA: İZCİ KOLU KARTAL OYMAĞI BAŞI TARZI
Yüz dili: Sakin görünümlü mütereddit. “Mahallenin rock’çu arkadaşları ve Topesto ne der” endişesi apaçık belli.
Kasket dili: Farklı, çok farklı bir tarz. Ortaçağ İspanyol orta üst sınıfının, bir parmak sefalet sonrası, iki parmak asalet öncesi tarzı ile 19’ncu yüzyıl empresyonist ressamının haddinden fazla özenli yerleştirilmiş beresi arasında mütereddit bir yerde duruyor.
Poşu dili: Boyuna, Üsküdar Paşakapısı Ortaokulu izci kolu Kartal oymağı merasim izcisi ile Akhisar tütüncü üslüğü tarzından oluşan melez bir yaratıcılıkla atılmış. Bir başka bakış açısıyla Oktobr merasimine hazırlanan Komintern gençlik kolu üyelerinin kostümlü prova tarzı da denilebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk milli muharip uçağımız KAAN’ın arkasındaki hazin hikaye 02 Mart 2024 | 2.838 Okunma Cem Yılmaz: Artık samimi olun; sizce kahraman mıyım, dayaklık mıyım? 21 Kasım 2023 | 278 Okunma Dün yapay zekâya “Bana Fatih Altaylı gibi cesur bir muhalif yazı yaz" dedim, işte yazısı 12 Kasım 2023 | 1.565 Okunma Dün gece bir de Zekeriya Öz bulsalardı bu sabah nasıl bir Türkiye’ye uyanacaktık? 09 Kasım 2023 | 4.938 Okunma Haydi Uğur Dündar’ı anladım ama o salonda kalkacak tek bir karşı el yok muydu? 08 Kasım 2023 | 1.049 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar