Çekilin valla

Hiçkimse "fezlekeler meclisten geçer mi" diye merak etmiyor.Bazı HDP'liler hakkında düzenlenen fezlekeler.Yani, başta Selocan olmak üzere dağlar kızı Figen, bıyıklı yönetmen Sırrı Süreyya ve samanlık...

Hiçkimse "fezlekeler meclisten geçer mi" diye merak etmiyor.
Bazı HDP'liler hakkında düzenlenen fezlekeler.
Yani, başta Selocan olmak üzere dağlar kızı Figen, bıyıklı yönetmen Sırrı Süreyya ve samanlık yiğidi Ertuğrul son "dokunulmaz" günlerini yaşıyorlar. (Bir de Selma var ama ona mazmun bulamadım.)
Dikkat ediniz: HDP kapatılacak falan değildir, "kiliseye gitmek isterim" diye şov yapan Garo ahpariğe falan kimse dokunacak değildir, fezlekeler "alenen suç işlediği" söylenen elebaşlarını kapsıyor. Beş kişiyi.
Altan biraderler, Murat Belge, Ömer Laçiner falan da "Türk ordusunun buna kızıp darbe yapacağını" bekleyip dursunlar bakalım pek demokrat bir şekilde!
Bu arada HDP harekete geçmiş.
Ne yapmış? Şampiyon olurlarsa Beşiktaş taraftarlarını sabah namazına bekleyen futbolcu Demba Ba gibi, Diyarbakır halkını cuma namazına çağırmış.
Doğrusu, tam Marksist-Leninistler'e yakışır bir davranış. (Sırrı Süreyya'nın boy abdesti var mıdır ki namaz abdesti alacak?) Yok canım, onlar namaz kılacak değiller (cuma kaç rekat Selo?), onlar "barış için dua edeceklermiş", bunun için de abdest gerekmiyor.
TKH bile, Türkiye Komünist Hareketi partisi bile dayanamadı da "dini siyasete alet ediyorlar" dedi.
HDP, bırakın Türkiye partisi olmayı bir yana, laik bile olamadı.
Oysa ne büyük bir fırsat vardı önünde... Geçen sene haziran ayında...
AKP ile anlaşıp yeni bir anayasayı şıpın iyi yapabilirlerdi...
Zıtlaşmayı seçtiler, PKK'nın ayaklanmayı yeniden başlatmasına çanak tuttular. PKK'ya boyun eğdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.486 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.201 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.827 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar