Müslümanlar katlediliyor da bizim de katkımız var mı bunda?

ANALİZ Şu son 15 yılı gözünüzün önüne getirin. Dünyada en çok kimler öldürülüyor?Müslümanlar. Onbinlerce Müslüman öldü şu kısacık dönemde.Peki, kimler...

ANALİZ

Şu son 15 yılı gözünüzün önüne getirin. Dünyada en çok kimler öldürülüyor?
Müslümanlar. Onbinlerce Müslüman öldü şu kısacık dönemde.
Peki, kimler öldürüyor?
Yine Müslümanlar?
Ne kadar acı değil mi?
Arada elbette İsrail'in ve Amerikalıların öldürdüğü Müslümanlar da var. İsrail farklı tabii ama Amerikalıların öldürdüğü Müslümanlar yine Müslümanlar adına öldürülmüyor mu?
Elbette çok haklı olarak bizler de tepki gösteriyoruz. AKP Genel Başkanı Erdoğan da önceki gün ve dün yaptığı konuşmalarda bu hassas konuya değinerek üzüntülerini dile getirdi.
Üzülelim, kahrolalım ama elimizi biraz vicdanımıza koyarak “bunda payımız olup olmadığını” da bir düşünelim.
2004'te Amerika Irak'a operasyon başlatmaya karar verdiğinde bugünkü iktidar Amerikan askerlerinin Türkiye'de konuşlanmasına karar verdi. 100 bine yakın Amerikan askeri Mardin'de kurulan dev alanda konuşlanacak ve Irak'a yönelik operasyonları buradan yapacaktı.
Neyse ki AKP içindeki sağduyulu bazı isimlerin katkılarıyla Amerikan askerlerinin topraklarımızı kullanmasına izin verilmedi.
Durum değişti mi? Hayır. Türkiye tezkereyi reddetmiş olmasına rağmen Irak'ta Amerika'ya desteğini sürdürdü. Amerikan askerlerinin bazı bölgelerde giriştiği katliamlara tek kelime laf etmedi tam tersine Başbakan Erdoğan “Amerikan askerlerinin başarısı için duacıyız” dedi.
Sonra Libya. Libya'da Kaddafi'ye baş kaldırıldığında biz de taraf olduk. Üstelik dönemin başbakanı NATO müdahalesine önce “Ne işi varmış NATO'nun orada” dedikten üç gün sonra “Operasyonun merkezi Türkiye olmalı, elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Libya'nın abluka altına alınması sırasında Türkiye bölgeye iki gemi bir denizaltı gönderdi, Libya'dan kaçarken gemileri batan Libyalılara Türk savaş gemileri Ankara'dan gelen emirle yardım etmedi, 600'e yakın kişi öldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar