Koca bir millet uçuruma atlar mı?

Türkiye'ye ve Türk-İslâm coğrafyasına nasıl bir gelecek biçildiği, 2004 Haziran ayında İstanbul'da yapılan NATO zirvesinde tebliğ edildi! NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, zirveden önce hazırlık...

Türkiye'ye ve Türk-İslâm coğrafyasına nasıl bir gelecek biçildiği, 2004 Haziran ayında İstanbul'da yapılan NATO zirvesinde tebliğ edildi!

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, zirveden önce hazırlık çalışmaları için Türkiye'ye geldi ve bu konuda önemli ipuçları verdi.

Scheffer, NATO ülkelerinin güvenliğinin, Afganistan'ın geleceğiyle bağlantılı olduğunu ve Türkiye'nin Afganistan'daki güce önemli askeri katkılar yapmaya devam edeceğini söyledi.

Scheffer, Türkiye'nin güçlü tarihi, ekonomik ve kültürel bağlarının Orta Doğu, Kafkaslar ve Orta Asya bölgeleriyle ilgili güvenlik projelerine yardım etmede hayati bir köprü olduğunu ve zirvede bu konunun değerlendirileceğini anlattı.

Zirvede ''Büyük Ortadoğu'' diye adlandırılan daha geniş bir bölgeye ulaşılabileceğini söyleyen Scheffer, Müslüman dünyada laik ve demokratik bir devlet modeli olarak Türkiye'nin buna ulaşmada uluslararası topluluğa yardımcı olacağını bildirdi!

Scheffer, 21'inci yüzyılın güvenlik ortamının yarattığı meydan okuyuşlara karşı koymak için NATO'nun bir dönüşüme gittiğine dikkati çekerek, ittifakın bu dönüşümünde Türkiye'nin rolünün ve yerinin açıkça büyüdüğünü ve giderek arttığını söyledi.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar